Wat zijn nou echt lekkere recepten voor de Kerstdagen? Origineel, smaakvol en waar je ook vleesminnende vrienden en familie enthousiast mee maakt? Ons team zocht de beste tips op, zodat jij je makkelijk kunt laten inspireren. Of je nu iets zoekt voor ontbijt, lunch, snacks, drankjes of diner: hier vind je alle inspiratie die je nodig hebt!

Snel, simpel en makkelijk

Onze auteur Tamara weet altijd de lekkerste gerechten op tafel te toveren met makkelijk verkrijgbare ingrediënten én waar je niet uuuurenlang voor in de keuken hoef te staan. Ook niet voor het stoofpotje met pompoen en dadel. Haar tips voor het driegangen kerstdiner vind je hier.

Bijna te mooi om op te eten

Op de site van Blackbirds & Cake vind je de meest schitterende foto’s van recepten die blogger Merel maakt. Zo ook voor de Kerstdagen, waarin ze haar 20 tips geeft voor het diner. Onze favorieten: de portobello wellington en de merinque sneeuwpoppen.

Raw & vegan

Ga je voor extra gezond met een feestelijke tint, dan is het artikel van Julies Lifestyle een aanrader. Neem de karamel appeltaart shake bijvoorbeeld, of walnootpaté met groene linzen. Ze geeft haar recepten waar je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat mee voor de dag kunt komen.

Gourmet en kaasfondue

Nog altijd een hit op veel kersttafels: gezellig met elkaar gourmetten of genieten van een kaasfondue. En dat kan helemaal vegan. Veel tips vind je in dit artikel van Vegetus.

Originele smaakcombi’s

Gerookte rodekoolsteaks of knolselderijsalade met dragon: het kerstmenu van Delicious Magazine kiest voor anders-dan-anders gerechten. Je vind de recepten via deze link.

Simpel met mooie, eerlijke seizoensgroenten

BNNVARA-presentator Milouska Meulens vertelde ons hoe zij graag Kerst viert – inclusief een alternatieve kerstboom en andere tips voor geslaagde feestdagen met niet-vegan tafelgenoten. Wat ze eet lees je in dit interview.

Zoveel lekkers geeft bijna keuzestress

Op de website van De Groene Meisjes vind je sowieso bakken vol inspiratie, dus ook voor Kerst. Echt elk moment van de dag komt voorbij in dit artikel. Slagingskans 100%.

 

loesje kerst

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

80 artikelen 56 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *