“The boots are made for walking, and that’s just what they’ll do!”. Als het even kan loop ik elke dag een half uur in de natuur. Dat vraagt de nodige flexibiliteit en plannen in een druk werkschema, maar ik vind het heel waardevol om dagelijks buiten te bewegen. En met al dat gewandel zijn goede schoenen wel zo fijn. Op zoek naar nieuwe wandelstappers stuitte ik op deze halfhoge boots. Gemaakt van ananasleer. Huh?! Yep. Piñatex® heet het, en het is een materiaal waarmee je duurzaamheid in alle facetten raakt. Zo is het volledig cradle to cradle. Het vervangt leer dat een zware impact heeft op milieu en dierenwelzijn. En het geeft landbouwers nieuwe inkomensbronnen, omdat hun planten volledig gebruikt kunnen worden.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Het ananasleer wordt gemaakt van de vezels uit de bladeren van de ananasboom, in feite dus een bijproduct van de oogst. Ze ondergaan een speciaal proces om er heel stevig leer van te maken. Ik gebruik ze weliswaar voornamelijk om mee te wandelen, daar zijn ze niet speciaal voor bedoeld. Het zijn gewoonweg pittige boots met een heel vrouwelijke uitstraling. De schacht kun je op twee manieren dragen: omgeklapt met een kleurige stof of omhoog voor een stoerdere look. De pasvorm is normaal, ze zitten lekker stevig en al meteen soepel om in te lopen. Van hetzelfde materiaal worden bovendien verschillende sneakers voor mannen en vrouwen gemaakt. In diverse kleuren, dus er is voor ieder wat moois te vinden.

 

Bekijk hier het filmpje over hoe het ananasleer gemaakt wordt:

 

Deze boots ‘Maya’ en andere schoenen van ananasleer zijn onder andere te koop bij www.en-enn.nl en www.veganwear.nl.

.

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

77 artikelen 52 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *