José Otte

Gedragswetenschapper | Aikido-ka

Ondernemer, opvallend oplossingsgericht en is expert op het vlak van Whole Food Plant Based eten. In haar werk voor bedrijven verbindt ze met haar dienstverlening voeding, beweging & woorden. Voor Seeds schrijft ze artikelen vol smakelijke tips over seizoensgroenten en -fruit, schrijft boekreviews en interviewt voedingsexperts.

// Lees meer over José

// Facts

21 artikelen 0 reacties

soul kitchen kookboek vegan
22jan

Boekentip: Soul Kitchen

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

De Soul Kitchen is het nieuwe kookboek van Kim Vercoutere en Tine Tomme. Zij beschrijven vegan gerechten uit de Avalonhoeve, een restaurant in Belgie. Kim Vercoutere startte acht jaar terug

// Lees het verhaal

rode kool vegan groente van het seizoen
17jan

Seizoensgroente van januari: rode kool

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

smaakmakers voor groente vegan
17dec

Smaakmakers: zo maak je groenten nog lekkerder!

Eten & drinken | Auteur

In de goede vegan (en in mijn geval macrobiotische) keuken worden sausjes en andere smaakmakers zo veel mogelijk zelf gemaakt. Ontzettend veel smaakvoller en je behoudt de goede voedingsstoffen. Door

// Lees het verhaal

wortel groente seizoensgroente vegan plantaardig
4dec

Groente van de maand december: wortelen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

pompoen vegan soep seizoensgroente
6nov

Groente van de maand november: pompoen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

druiven
21okt

Herfst fruit

Eten & drinken | Auteur

In de herfst ervaren we dat de energie in de plantenwereld zich samen trekt. Er ontstaan prachtige kleur nuances van rood tot geel en bruin. In een macrobiotische maaltijd proberen

// Lees het verhaal

7okt

Groente van oktober: Daikon

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

sausjes recept vegan plantaardig
2okt

Recepttip: sausjes om bij elke maaltijd van te genieten

Eten & drinken | Auteur

Met behulp van sausjes maak je ieder gerecht tot een feestje. En sausjes kunnen ook heel gezond zijn.  Ik maak mijn sausjes en dressings graag zelf (zodat ik weet wat

// Lees het verhaal

Groenten uit zee vegan zeewier algen boek recepten
28sep

Boekentip: Groente uit zee van Lisette Kreischer

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Ik ben verliefd… op groenten uit de zee.  Toen ik het boek Groente uit Zee van de Stichting Noordzeeboerderij ontdekte kon ik niet stoppen met het koken van hun heerlijke

// Lees het verhaal

groene kool seizoensgroente
4sep

Groente van september: ronde koolsoorten

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal