José Otte

Gedragswetenschapper | Aikido-ka

Ondernemer, business coach, en expert op het vlak van Whole Food Plant Based eten. In haar werk voor bedrijven helpt ze in de transitie naar betekenisvol ondernemen, soms ook vooral door de kantine te veganisten. Voor Seeds schrijft ze artikelen over die transitie naar vegan, ze zoekt naar trends die de klimaatontwrichting helpt keren, en schrijft boekreviews.

// Lees meer over José

// Facts

26 artikelen 1 reacties

22aug

Transformatie naar een vegan lifestyle in 7 stappen

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Bij het lezen van wetenschappelijke literatuur wordt al heel snel duidelijk dat veranderen of transformatie niet makkelijk is als je dat snel en van het ene op het andere moment

// Lees het verhaal

10jul

Supersnelherstel voeding voor succes

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Het eerste boek van Janneke van der Meulen gaat over hoe je als sporter super snel kunt herstellen van je training, terwijl je vegan voedsel gebruikt. In 2015 schreef Janneke

// Lees het verhaal

12jun

Keuzes en gewoonten … de keuze om vegan te eten

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Paul Hawken beschrijft in zijn boek Drawdown (2017), het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren. Hij laat zien hoe een plantenrijk dieet dat door een groot deel van

// Lees het verhaal

lentefruit aardbei vegan plantaardig ontbijt lunch diner fruit en groente
30apr

Lentefruit: frisse brandstof voor je lichaam

Eten & drinken | Auteur

Fruit … Heerlijk. Fruit is met z’n vitamine C en fructose een ware bron van brandstof voor ons lichaam en ons brein. Laat je meenemen in de heerlijkheid van lentefruit.

// Lees het verhaal

19feb

Natuurlijke hulp bij griep en verkoudheid

Eten & drinken, Huid & haar | Auteur

Het is weer de typische tijd van het jaar voor griep en verkoudheid. Om je heen hoor je mensen niezen en proesten. Wat kun je doen om jezelf op de

// Lees het verhaal

soul kitchen kookboek vegan
22jan

Boekentip: Soul Kitchen

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

De Soul Kitchen is het nieuwe kookboek van Kim Vercoutere en Tine Tomme. Zij beschrijven vegan gerechten uit de Avalonhoeve, een restaurant in Belgie. Kim Vercoutere startte acht jaar terug

// Lees het verhaal

rode kool vegan groente van het seizoen
17jan

Seizoensgroente van januari: rode kool

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit  groenten en fruit

// Lees het verhaal

smaakmakers voor groente vegan
17dec

Smaakmakers: zo maak je groenten nog lekkerder!

Eten & drinken | Auteur

In de goede vegan (en in mijn geval macrobiotische) keuken worden sausjes en andere smaakmakers zo veel mogelijk zelf gemaakt. Ontzettend veel smaakvoller en je behoudt de goede voedingsstoffen. Door

// Lees het verhaal

wortel groente seizoensgroente vegan plantaardig
4dec

Groente van de maand december: wortelen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

pompoen vegan soep seizoensgroente
6nov

Groente van de maand november: pompoen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal