José Otte

Gedragswetenschapper | Aikido-ka

Ondernemer, opvallend oplossingsgericht en is expert op het vlak van Whole Food Plant Based eten. In haar werk voor bedrijven verbindt ze met haar dienstverlening voeding, beweging & woorden. Voor Seeds schrijft ze artikelen vol smakelijke tips over seizoensgroenten en -fruit, schrijft boekreviews en interviewt voedingsexperts.

// Lees meer over José

// Facts

24 artikelen 1 reacties

12jun

Keuzes en gewoonten … de keuze om vegan te eten

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Paul Hawken beschrijft in zijn boek Drawdown (2017), het meest veelomvattende plan ooit om klimaatontwrichting te keren. Hij laat zien hoe een plantenrijk dieet dat door een groot deel van

// Lees het verhaal

lentefruit aardbei vegan plantaardig ontbijt lunch diner fruit en groente
30apr

Lentefruit: frisse brandstof voor je lichaam

Eten & drinken | Auteur

Fruit … Heerlijk. Fruit is met z’n vitamine C en fructose een ware bron van brandstof voor ons lichaam en ons brein. Laat je meenemen in de heerlijkheid van lentefruit.

// Lees het verhaal

19feb

Natuurlijke hulp bij griep en verkoudheid

Eten & drinken, Huid & haar | Auteur

Het is weer de typische tijd van het jaar voor griep en verkoudheid. Om je heen hoor je mensen niezen en proesten. Wat kun je doen om jezelf op de

// Lees het verhaal

soul kitchen kookboek vegan
22jan

Boekentip: Soul Kitchen

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

De Soul Kitchen is het nieuwe kookboek van Kim Vercoutere en Tine Tomme. Zij beschrijven vegan gerechten uit de Avalonhoeve, een restaurant in Belgie. Kim Vercoutere startte acht jaar terug

// Lees het verhaal

rode kool vegan groente van het seizoen
17jan

Seizoensgroente van januari: rode kool

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit  groenten en fruit

// Lees het verhaal

smaakmakers voor groente vegan
17dec

Smaakmakers: zo maak je groenten nog lekkerder!

Eten & drinken | Auteur

In de goede vegan (en in mijn geval macrobiotische) keuken worden sausjes en andere smaakmakers zo veel mogelijk zelf gemaakt. Ontzettend veel smaakvoller en je behoudt de goede voedingsstoffen. Door

// Lees het verhaal

wortel groente seizoensgroente vegan plantaardig
4dec

Groente van de maand december: wortelen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

pompoen vegan soep seizoensgroente
6nov

Groente van de maand november: pompoen

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

druiven
21okt

Herfst fruit

Eten & drinken | Auteur

In de herfst ervaren we dat de energie in de plantenwereld zich samen trekt. Er ontstaan prachtige kleur nuances van rood tot geel en bruin. In een macrobiotische maaltijd proberen

// Lees het verhaal

7okt

Groente van oktober: Daikon

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal