José Otte

Gedragswetenschapper | Aikido-ka

Ondernemer, business coach, en expert op het vlak van Whole Food Plant Based eten. In haar werk voor bedrijven helpt ze in de transitie naar betekenisvol ondernemen, soms ook vooral door de kantine te veganisten. Voor Seeds schrijft ze artikelen over die transitie naar vegan, ze zoekt naar trends die de klimaatontwrichting helpt keren, en schrijft boekreviews.

// Lees meer over José

// Facts

26 artikelen 1 reacties

druiven
21okt

Herfst fruit

Eten & drinken | Auteur

In de herfst ervaren we dat de energie in de plantenwereld zich samen trekt. Er ontstaan prachtige kleur nuances van rood tot geel en bruin. In een macrobiotische maaltijd proberen

// Lees het verhaal

7okt

Groente van oktober: Daikon

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit zo’n 30-40% groenten

// Lees het verhaal

sausjes recept vegan plantaardig
2okt

Recepttip: sausjes om bij elke maaltijd van te genieten

Eten & drinken | Auteur

Met behulp van sausjes maak je ieder gerecht tot een feestje. En sausjes kunnen ook heel gezond zijn.  Ik maak mijn sausjes en dressings graag zelf (zodat ik weet wat

// Lees het verhaal

Groenten uit zee vegan zeewier algen boek recepten
28sep

Boekentip: Groente uit zee van Lisette Kreischer

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

Ik ben verliefd… op groenten uit de zee.  Toen ik het boek Groente uit Zee van de Stichting Noordzeeboerderij ontdekte kon ik niet stoppen met het koken van hun heerlijke

// Lees het verhaal

groene kool seizoensgroente
4sep

Groente van september: ronde koolsoorten

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit  groenten en fruit

// Lees het verhaal

23aug

Boekentip: The China Study van T. Colin Campbell

Boeken & docu's, Eten & drinken | Auteur

In The China Study nemen vader en zoon Campbell je mee in de wetenschappelijke wereld van het effect dat voeding heeft op kanker, obesitas, diabetes en andere dodelijke ziektes. En

// Lees het verhaal

15aug

Vegan Food Festival 2018: lekker én interessant

Eten & drinken | Auteur

Afgelopen weekeinde was het Vegan Food Festival bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Ik ben samen met een (vegan) vriendin op zaterdag gaan genieten van heerlijk eten, en bijzondere sprekers. Lunch

// Lees het verhaal

chinese kool groente van het seizoen vegan tips
2aug

Groente van augustus: Chinese kool

Eten & drinken | Auteur

Elke maand zet ik een groente van het seizoen in de schijnwerpers. Want wie gezond én lekker plantaardig wil eten, zorgt er voor dat een maaltijd uit groenten en fruit

// Lees het verhaal

Bancha thee met citroen
27jul

Vegan leefstijl en beginnen met sporten

Eten & drinken | Auteur

De meeste mensen zijn zich bewust van het belang van regelmatig bewegen. Lang geleden al werden we door de overheid aangezet om dagelijks een half uur te bewegen. En toch

// Lees het verhaal

vegan for friends alexander gershberg review
22jul

Boekentip: Vegan for Friends van Alexander Gershberg

Boeken & docu's, Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Het kookboek Vegan for Friends van Alexander Gershberg is (nu nog alleen) in het Nederlands verschenen, dus laat je niet weerhouden door de Engelse titel. Alexander is geboren in Rusland

// Lees het verhaal