Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en yoga-docent in opleiding. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Lees meer over Pascal

// Facts

26 artikelen 3 reacties

kurkuma kardemom kaneel
29nov

De kracht van kruiden en specerijen

Eten & drinken | Auteur

Vegan smaakloos? Nou nee, daar ben je als je deze site een beetje volgt inmiddels wel achter. Maar wat is nou dé truc om lekker plantaardig te eten? Wat mij

// Lees het verhaal

Stefan Wetering Samsara Travels
20nov

Stefan van de Wetering: Travel vegan – discover the world [interview]

Interviews | Auteur

“Is dit nou echt wat ik wil?” Stefan, samen met zijn vrouw Brenda op wereldreis, maakte de balans op. Vegan op reis bleek moeilijker dan gedacht. In sommige landen kennen

// Lees het verhaal

paprika aubergine tomaat
25okt

Waarom is plantaardig eten zo gezond? Over fytonutriënten

Eten & drinken | Auteur

In eerdere blogs schreven we over macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en micronutriënten (vitaminen en mineralen). Plantaardige voeding levert nog een derde voedselcomponent; de fytonutriënten. In dit artikel meer daarover.

// Lees het verhaal

30sep

Waarom is plantaardig eten zo gezond? Over mineralen

Eten & drinken | Auteur

Eerder hadden we het al over macronutriënten. In vorige blogs beschreven we de functie van koolhydraten en vetten. Onze voeding levert ook micronutriënten; vitaminen en mineralen. Wat doen mineralen eigenlijk

// Lees het verhaal

kokosnoot coconut
28aug

Waarom is plantaardig eten zo gezond? Over (on)verzadigde vetten

Eten & drinken | Auteur

Hoe zat het ook al weer met vetten? Lange tijd werd vet verguisd, want van vet werd je dik en slibten je aderen dicht. De laatste jaren hoor je steeds

// Lees het verhaal

soul food love food
19aug

Alexandra van Rijen – plant based soul food in Tilburg [interview]

Eten & drinken, Interviews, Restaurants & shops | Auteur

De cirkel is rond. Na een aantal jaar als ‘kokende nomade’ de wereld te hebben rondgereisd is Alexandra van Rijen weer terug op haar geboortegrond in Tilburg. En wel hartje

// Lees het verhaal

Prince camden market vegan hotspot
12aug

Vegan hotspot: London Baby!

Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Hou je ook zo van stedentrips? Londen is daar een topbestemming voor. Sinds kort kun je er met de Thalys, in combinatie met de Eurostar vanaf Brussel, supersnel zijn. Je

// Lees het verhaal

frisse koude soep gazpacho vegan
6aug

Supersnelle zomerse Gazpacho

Eten & drinken | Auteur

Voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel lekker en gezond wilt eten. En perfect voor deze tropische temperaturen! Dit is een van

// Lees het verhaal

vegan affogato ijs grunschnabel
29jul

Zomers toetje: Vegan Affogato!

Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Misschien ken je het van vakanties naar Italië. Ik ontdekte het zelf laatst bij Jamie Oliver’s Pizzeria. Als toetje stond daar affogato op de kaart. Gisteren maakte ik het thuis

// Lees het verhaal

bruine rijst pasta koolhydraten
26jul

Waarom is plantaardig eten goed voor de lijn? De bloedsuikerspiegel

Eten & drinken | Auteur

Plantaardig eten is niet alleen lekker en gezond, het is ook goed als je wilt afvallen. Mits je de juiste keuzes maakt. In dit artikel meer over het effect van

// Lees het verhaal