Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en yoga-docent in opleiding. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Lees meer over Pascal

// Facts

23 artikelen 0 reacties

30sep

Waarom is plantaardig eten zo gezond? Over mineralen

Eten & drinken | Auteur

Eerder hadden we het al over macronutriënten. In vorige blogs beschreven we de functie van koolhydraten en vetten. Onze voeding levert ook micronutriënten; vitaminen en mineralen. Wat doen mineralen eigenlijk

// Lees het verhaal

kokosnoot coconut
28aug

Waarom is plantaardig eten zo gezond? Over (on)verzadigde vetten

Eten & drinken | Auteur

Hoe zat het ook al weer met vetten? Lange tijd werd vet verguisd, want van vet werd je dik en slibten je aderen dicht. De laatste jaren hoor je steeds

// Lees het verhaal

soul food love food
19aug

Alexandra van Rijen – plant based soul food in Tilburg [interview]

Eten & drinken, Interviews, Restaurants & shops | Auteur

De cirkel is rond. Na een aantal jaar als ‘kokende nomade’ de wereld te hebben rondgereisd is Alexandra van Rijen weer terug op haar geboortegrond in Tilburg. En wel hartje

// Lees het verhaal

Prince camden market vegan hotspot
12aug

Vegan hotspot: London Baby!

Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Hou je ook zo van stedentrips? Londen is daar een topbestemming voor. Sinds kort kun je er met de Thalys, in combinatie met de Eurostar vanaf Brussel, supersnel zijn. Je

// Lees het verhaal

frisse koude soep gazpacho vegan
6aug

Supersnelle zomerse Gazpacho

Eten & drinken | Auteur

Voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel lekker en gezond wilt eten. En perfect voor deze tropische temperaturen! Dit is een van

// Lees het verhaal

vegan affogato ijs grunschnabel
29jul

Zomers toetje: Vegan Affogato!

Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Misschien ken je het van vakanties naar Italië. Ik ontdekte het zelf laatst bij Jamie Oliver’s Pizzeria. Als toetje stond daar affogato op de kaart. Gisteren maakte ik het thuis

// Lees het verhaal

bruine rijst pasta koolhydraten
26jul

Waarom is plantaardig eten goed voor de lijn? De bloedsuikerspiegel

Eten & drinken | Auteur

Plantaardig eten is niet alleen lekker en gezond, het is ook goed als je wilt afvallen. Mits je de juiste keuzes maakt. In dit artikel meer over het effect van

// Lees het verhaal

Chiapudding met granola homemade
17jul

Ontbijtrecept: Chiapudding met granola en vers fruit

Eten & drinken | Auteur

Heb je ’s ochtends weinig tijd en wil je toch een gezond en voedzaam ontbijtje voor je aan je dag begint? Probeer eens een chiapudding. Je maakt het de avond

// Lees het verhaal

Lobke Faasen plantaardig dietist
10jul

Diëtist Lobke Faasen, de healthy vegan [interview]

Eten & drinken, Interviews | Auteur

Het is een zonnige vrijdagmiddag. We zitten bij Daantje Food & Drinks in Dordrecht (hier schreven we al eerder over op Seeds, en nee, we hebben geen aandelen, maar het

// Lees het verhaal

vegan voorgerecht El Qatarijne
5jul

Vegan with the stars: El Qatarijne

Eten & drinken, Restaurants & shops | Auteur

Het begon al met het mailtje “..daar wij altijd met een chef’s menu werken (geen à la carte kaart) vragen we uiteraard goed naar bepaalde dieetwensen. Zodoende is een veganistisch menu

// Lees het verhaal