Herken je dat? Je wilt graag gezond eten met voldoende fruit en groenten, het liefst ook een beetje gevarieerd. Alleen is dat nog best lastig! Je hebt weinig inspiratie in de supermarkt, eet vaak dezelfde maaltijden en je bent daar ondertussen wel een beetje klaar mee. Een oplossing voor dit probleem is om te kiezen voor een van de plantaardige maaltijdenboxen waar we al eerder over schreven. Zo krijg je wekelijks de ingrediënten voor meerdere maaltijden thuisbezorgd en eet je elke keer weer iets anders.

Heb jij nog voldoende droogwaren zoals rijst, pasta en bonen in huis? In dat geval passen de (biologische) groente- en fruittassen meer bij jou. De tassen van Vitatas zitten vol biologisch fruit en/of groente, zoveel mogelijk uit het seizoen en waar beschikbaar afkomstig uit Nederland. Bovendien krijg je elke week andere producten! Zeg maar gedag tegen die eeuwige pasta’s met courgette en salades met enkel komkommer en tomaat. Je kunt jouw biologische fruit- en/of groentetas van Vitatas gemakkelijk online bestellen en bij een van de afhaalpunten bij jou in de buurt afhalen. Ik mocht de biologische groentetas voor 2 personen van Vitatas testen. Ik kon deze tas ophalen bij mijn lokale Ekoplaza. Ideaal!

Meer over Vitatas

Zoals ik al vertelde kun je bij Vitatas verschillende tassen bestellen met biologische groenten en/of fruit. Je kunt de inhoud van jouw Vitatas een verrassing laten, je kunt natuurlijk ook vast spieken op de website. 😉
Hier kun je zowel de inhoud van de tas van deze week als die van volgende week zien. Bovendien staan op de website verschillende gezonde recepten waarvan veel al veganistisch zijn of plantaardig gemaakt kunnen worden. Ook kun je op de site achtergrondverhalen lezen over de herkomst en teelt van de producten uit jouw tas en filmpjes bekijken met praktische tips en suggesties.

Vitatas groentetas

Inhoud Vitatas

Mijn ervaring

Iedereen die mij langer dan een dag kent weet: ik houd van veel groenten en ben een vrij grote eter. Daarom was ik blij verrast met de hoeveelheid groenten in de Vitatas. Het is echt een goed gevulde fijne tas! Het uitpakken alleen al was een feestje. Vooral de snijbiet bright light was een leuke verrassing. Ik heb daar een lekker wokgerecht mee gemaakt en de courgette heb ik gebruikt voor een heerlijke soep. De Chinese kool heb ik toegevoegd aan een one-pot pasta en daar kwamen de tomaten ook goed bij van pas. Tot slot, in de tas kun je ook een briefje vinden met de herkomst van de producten. Zo kwam mijn courgette van tuinderij Peeters en mijn snijbiet van tuinderij de Waog. Superleuk om te zien waar je groenten vandaan komen!

Uit welke tassen heb je de keuze bij Vitatas?

Ik heb de 2 personen Groentetas uitgetest. Deze tas valt overigens ook prima op te eten in je eentje, maak je daar maar geen zorgen om haha. Daarnaast heb je ook nog de keuze uit 4 andere tassen. Dit zijn alle opties:

  • 1 persoon Groente- & fruittas (3 dagen)
  • 2 personen Groente- & fruittas (3 dagen)
  • 2 personen Fruittas (5 dagen)
  • 2 personen Groentetas (3 dagen)
  • 4 personen Groentetas (3 dagen)

De tassen van Vitatas bevatten altijd de aanbevolen 200 gram fruit per persoon per dag en/of 250 gram groente per dag. Nu zal je misschien denken: dat is toch logisch! Maar helaas eet de gemiddelde Nederlander maar 143 gram groente en 112 gram fruit per dag. Met de tas van Vitatas weet jij zeker dat je voldoende binnen krijgt.

De Vitatas heeft er voor gezorgd dat ik gekookt hebt met producten die ik normaal gesproken niet zo snel koop en gebruik, zoals snijbiet en Chinese kool. Een erg leuke ervaring!

Heb jij wel eens een biologische groente- of fruittas van Vitatas uitgeprobeerd? Welke was jouw favoriet? En welke producten heb jij hierdoor ontdekt? Ik ben benieuwd!

lauri van oosterom vegan auteur blog

Lauri van Oosterom

HISTORICUS | GROEN HART

Boekenwurm, plant mom, redacteur en fanatiek wandelaar. Volgt bijna nooit recepten, is graag buiten in de natuur en bezoekt met veel plezier musea. Is met haar Cinevillepas meerdere keren per week te vinden in de lokale bioscoop. Al sinds jonge leeftijd vegetariër en nu al jaren veganist. Je maakt haar erg gelukkig met bananenbrood, curry’s, havermout, pindakaas en smoothies. Voor Seeds deelt zij interessante boekentips, leuke activiteiten en andere feitjes.

// Facts

10 artikelen 12 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *