Dit boek staat beduimeld in mijn keuken en ik heb het al vaak aangeraden of cadeau gegeven aan mensen die (vaker) plantaardig willen eten. Enerzijds door de ruime informatie over vegan voeding. Anderzijds omdat het vol écht makkelijke recepten staat. Ideaal voor wie een druk leven heeft en toch graag de nodige variatie aan gerechten op tafel zet.

 

Lisa Steltenpool is diëtist en begeleidt mensen naar een gezonde en energieke levensstijl. Haar focus ligt daarbij volledig op de plantaardige keuken. In ‘De Vegarevolutie’ zijn tal van recepten opgenomen voor elk moment van de dag. Maar het boek gaat veel verder. In het eerste deel gaat de auteur uitgebreid in op de vier revoluties die samen de vegarevolutie vormgeven: de revolutie voor je lijf, de dieren, de planeet en de mensheid.

 

In een vlot leesbare stijl geeft ze je inzicht in alle relevante aspecten. Bijvoorbeeld een korte uiteenzetting van de positieve gezondheidseffecten, de nuchtere weergave van de wijze waarop er met dieren omgegaan wordt in de voedselindustrie en hoe vegan eten een groot deel van de wereldwijde duurzaamheidsproblemen oplost. Bekend terrein? Ja en nee, Steltenpool legt zonder oordeel uit wat de keuze voor wel of niet plantaardig eten voor gevolgen heeft. Aan de lezer zelf om te bepalen in hoeverre die daar aan bij wil dragen.

 

Achtergrondinfo én makkelijke recepten

Natuurlijk komen er tal van voedingsadviezen aan bod. Handige schema’s over voedingsstoffen en waar ze in zitten, hoeveel je nodig hebt van bijvoorbeeld mineralen en vitamines en ook een praktische voedselpiramide. Zo zie je in één oogopslag hoe je verschillende voedingsmiddelen over de dag verdeeld binnen hoort te krijgen. Wat ik in dit boek extra waardevol vind is dat er naast de vele info over voeding ook ruimte is gemaakt voor de vegan lifestyle als geheel. Dat past helemaal bij het gedachtegoed waar we als Seeds voor staan.

 

En dan dus de recepten. Echt, het water loopt in je mond als je er doorheen bladert en het geeft je volop inspiratie. Een aantal van mijn favorieten: powerkoekjes, bosbessenmuffins, paprika-pestotosti, pittige tofusaté, quinoa-bonenburger, groenterijke lasagne, ‘kip’salade én wat mij betreft is de absolute topper de noten-dadelsmoothie. Zoals gezegd: allemaal makkelijk te maken en snel klaar. Wel zo fijn! En heb je gasten, dan schotel je ze met diverse recepten een heerlijke proeverij in de vegan keuken voor. Met dit boek in handen ben ik er van overtuigd dat je met volle teugen geniet van de plantaardige keuken.

 

‘De Vegarevolutie’ bestel je zonder verzendkosten bij Libris.nl. Ook verkrijgbaar bij Bol.com en andere (online) boekwinkels.

Danielle vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Voor Seeds schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

41 artikelen 24 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Kirsten

  Deze ga ik bestellen! Tof! Dames veel succes met jullie nieuwe platform!

  • Danielle vegan ambassadeur Seeds

   Danielle de Jonge

   Tof! Daar ga je veel aan hebben, smul ze 🙂