Of je nu voor jezelf een verlanglijstje maakt of juist iets wilt kopen voor iemand die vegan (to be) is: de keuze is groot. Dus tijd om wat frisse inspiratie te delen. We hebben daarom een aantal toptips (#nospon) voor je op een rij gezet, succes gegarandeerd. Veel geefplezier!

Starterskit vegan kaas maken

Zelf heel makkelijk overheerlijke vegan alternatieven voor kaas maken, dat kan met deze handige starterskit. Daarin vind je alle ingrediënten voor een stevige rijstkaas, kruiden-roomkaas, kaassaus, tofu feta, tostikaas en pizzakaas. Voor zowel beginners als gevorderde keukenprinsen en -prinsessen.

Shop de vegankaaskit

Wijn met een 10- waardering

Het Nederlands-Spaanse wijnhuis Neleman heeft een rijke collectie bijzonder lekkere wijnen. Van wit tot rood en bubbels. Allemaal van biologisch geteelde druiven en geklaard zonder dierlijke ingrediënten, waardoor ze het Vegan Keurmerk dragen. Kies een wijnpakket, ga voor Limited Editions of neem de allerbeste uit het assortiment: de witte ‘Just Fucking Good Wine’, De Volkskrant deelde voor het eerst een 10- uit aan een wijn en dat was deze smaaktopper.

Shop vegan wijn

I live green agenda 2020

Voor de liefhebbers van een papieren agenda die ook nog eens vol tips staat om de wereld een stukje mooier te maken. Volop tips en inspiratie, zoals lokaal en seizoensgebonden eten, kleding van duurzame materialen, biodiversiteit in je tuin en lekker de natuur in. Extra waardevol: voor elke verkochte agenda wordt € 1,- gedoneerd aan de Bijenstichting.

Shop deze agenda

Zadenpakket voor bijen en vlinders

Een flinke boost geven aan de biodiversiteit in tuin of op balkom? Dit zadenpakket ‘Groene vingers voor dieren’ zit vol bloemen waar bijen en vlinders dol op zijn: Zomeraster, Cosmea, Grootbloemige lavatera, Reseda Wit, Slaapmutsje en Zonnebloem. Biologisch geproduceerd en GMO-vrij. Er zijn ook zadenpakketten voor de moestuin, kruidentuin, eetbare bloemen en meer. En als je daarvan niet alles opeet hebben de insecten er ook nog iets aan.

Shop dit zadenpakket

Lees- en kookboeken

Door de bomen het bos niet meer zien is bijna van toepassing op het zeer grote aanbod van boeken over veganisme. Zowel informatieve boeken als boeken met de meest verrukkelijke recepten.
Bekijk hier de beste vegan kookboeken met makkelijke recepten die we voor je hebben geselecteerd.  En hier vind je een overzicht met de mustreads over mens-, dier- en planeetvriendelijk leven.

Een cadeau én een goed doel steunen

Een aantal goede doelen hebben webshops vol eerlijke cadeaus. Daarmee heb je niet alleen iets leuks, je steunt ook meteen het doel met al het goede werk wat ze doen. Neem eens een kijkje in de webshops van Proefdiervrij en WNF . Extra speciaal: adopteer een aap of ander gered dier bij Stichting Aap. Of geef NIKS, het originele cadeau van Greenpeace.

Vegan Magazine, kortingscoupons en meer

Een jaarlidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme is niet één cadeau, het zijn een heleboel cadeaus! Een lid krijgt namelijk een welkomstgeschenk, vier keer per jaar het Vegan Magazine en korting bij meer dan 200 veganistische restaurants en winkels. Plus je helpt deze vereniging om zich nog meer in te zetten voor een toekomst zonder diergebruik.

Shop dit lidmaatschap

Online warenhuizen

Kun je nog niet kiezen? Wandel dan eens virtueel rond in de uitgebreide webshops van Vega Life en Shop Like You Give A Damn. Hier vind je parfums, huidverzorging, make-up, schoenen, tassen, kleding en nog veel en veel meer vegan moois.

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 55 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *