Een kast vol vegan kookboeken, pinterestborden met recepten voor elk moment van de dag en een lijst met favoriete foodblogs om makkelijke, bijzondere en natuurlijk 100% plantaardige receptinspiratie op te doen. Dan komt het bij mij in de keuken altijd goed. Ik heb de beste vegan foodblogs voor je op een rij gezet. Enjoy en eet smakelijk!

Vegetus.nl

Dé site waar je bekende recepten vindt, maar dan vegan. En meer, want er staat ontzettend veel lekkers op. De vrouw achter dit foodblog is Martine. Ze heeft zich verdiept in de impact van – plantaardige – voeding op gezondheid. Door haar achtergrond als wetenschapper vindt ze het bovendien erg belangrijk dat de informatie die ze geeft altijd ‘evidence-based’ is. Vegetus betekent gezond, levendig, krachtig in het Latijn. Dat past niet alleen bij Martine’s visie op voeding, de recepten zijn er eveneens naar.

Wateetjedanwel.nl

Ze won in 2018 de Vegan Award voor ‘Beste Blog’ dus dat geeft al aan dat je hier heel wat kunt verwachten.  Suzanne geeft op haar site veel makkelijke én natuurlijk lekkere recepten. En je vindt er tips over beauty en lifestyle in bredere zin. De naam alleen al zegt genoeg, want hoe vaak krijg jij niet de vraag “wat eet je dan wel”.

Degroenemeisjes.nl

Al jaren een heel bekend blog met enorm veel recepten. Merel bestiert deze site tegenwoordig en deelt ook andere info rondom haar groene leven. Daar krijg je aardig wat inspiratie van om zelf ook mee aan de slag te gaan. Puur en eerlijk geschreven, erg leuk om te volgen.

VeganWifey.com

vegan wifey foodblog recepten vegan

VeganWifey is in het dagelijks leven Joyce de Vries. Haar leven draait al vele jaren om koken en eten. Ze deed een koksopleiding, werkte in de horeca en probeert graag aparte en nieuwe dingen. In haar werk had ze niet de volledige creatieve vrijheid en besloot daarom al haar creatieve uitspattingen te delen op haar blog. Nou, dat is een heel goede zet geweest! Je vindt er veel heerlijke recepten met niet zelden een fijne exotische tint.

VeganChallenge.nl

veganchallenge vegan recepten makkelijk

De VeganChallenge is al voor tienduizenden mensen het startpunt geweest om – vaker – plantaardig te eten. Je schrijft je in en ontvangt dagelijks nieuwsbrieven propvol recepten, informatie en tips die jou door je eerste veganistische maand loodsen. De receptendatabase is voor velen een echte go-to site voor veel makkelijke, lekkere gerechten van ontbijt tot diner en snacks.

Update juni 2020

 

Wat is jouw favoriete vegan foodblog?

Seeds

Vegan ambassadeur

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Seeds schrijft achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl.

// Facts

41 artikelen 25 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee