Apps. Ook over plantaardig eten en vegan verzorgingsproducten zijn er talloze te vinden. Sommige heel goed, andere minder prettig in gebruik. Wij hebben de meeste actuele én handigste vegan apps voor je op een rij gezet. Maakt het boodschappen doen, uit eten gaan en gezond eten lekker makkelijk.

E-nummer vrij: meteen zien of een voedingsmiddel diervrij is
Een even simpele als gedegen app die doet wat ie moet doen: e-nummers tonen van dierlijke ingrediënten. Er is een kolom met alle nummers en een kolom met specifiek de nummers van dierlijke afkomst.

Plenty: scannen, weten en eten
Een app van Nederlandse makelij. Je scant de streepjescode van een product en ziet of het geschikt is voor een veganistisch eetpatroon. Of je zoekt op soorten producten voor een handig overzicht van wat er zoal te koop is. Omdat het aanbod van plantaardige producten razendsnel groeit kan het zijn dat een product er nog niet in staat. Weet je toch zeker dat het vegan is, meld het dan direct bij de makers om het te laten toevoegen.

veggiebeers vegan wijn bier alcohol app

Veggiebeers: wijn, bier en andere alcoholische dranken

Een app die samenwerkt met het bekende Barnivore, de wereldwijde gids voor het vinden van vegan wijn, bier en sterke dranken waar geen dierlijke ingrediënten voor gebruikt zijn. Veel fabrikanten klaren drank namelijk met bijvoorbeeld gelatine, visslijm of kippeneiwit.

HappyCow: voor vegan uit eten gaan en shoppen
In de app kun je – wereldwijd – zoeken welke restaurants goede veganistische gerechten op de kaart hebben staan of volledig plantaardig koken. Je hebt ook de mogelijkheid om winkels te vinden waar ze vegan producten verkopen.

Cruelty Cutter vegan appverzorgingsproducten schoonmaakproducten

Cruelty Cutter: vegan verzorgingsproducten snel gevonden
Met deze app scan je de streepjescode van verzorgingsproducten zoals shampoo, douchegel en make-up. Ook staan er diverse schoonmaakproducten in het bestand, zodat je voortaan vrij van dierenleed je huis kunt poetsen.

dr greger daily dozen app

Dr. Greger’s Daily Dozen
Dé app om bij te houden of je de juiste en voldoende voedingsstoffen binnen krijgt. Gebaseerd op het populaire boek ‘How not to die’, waar we eerder al een recensie over schreven. Je vinkt aan wat je op een dag eet en ziet meteen waar je nog wat extra’s van mag nemen.

 

Welke app helpt jou om plantaardig leven zo makkelijk mogelijk te maken?

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 54 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *