YAAAASSSSS! Bijna 6 maanden vegan. Misschien denk je: “Ja… en?”. Ik snap het. Ik vrees dat jij één van de gelukvogels bent waarbij het veranderproces maar een week of 2 duurt.

wonend in een houten koets (dat dan weer wel) met houten wielen

Denderend over pad met ronde keien.

Je weet wel, houten bankjes, zere billen en een onophoudelijk monotoon geluid van klakkende hoeven en botsend hout op steen. Zo zou ik de afgelopen 6 maanden willen beschrijven. Was het makkelijk? nee! Drama? Verre van. Let's call it an...

uitdaging

Slow juicing changes

Ik ben een “slow changer”. Ik verander, maar langzaam en voordat iets automatisme is bij mij, zijn we zo… eeh… pak ‘m beet… een half jaar verder. Ik zeg wel dat ik een “slow changer” ben, maar misschien is dat ook niet echt waar. Ik ben een goal getter dat wel. Meestal dan. Als ik iets wil, dan doe ik het. Ik merk alleen vaak dat gedurende de weg mijn ambitie om te veranderen toch moeilijker voelt dan ik in mijn enthousiasme aan de start dacht.

Ik dacht: Misschien is het toch tof om er even wat aandacht aan te besteden aan mijn mijlpaal, want de laatste keer dat ik zo’n enorme lifechange maakte was alweer een tijdje geleden. Zeker op het gebied van voeding. Buiten het feit dat ik een tijdje terug 40kg afviel en dus ook mijn eetpatroon wel iets heb gewijzigd, heb ik mijn voeding nog nooit zo drastisch aangepast als de afgelopen tijd.

Ik had geen idee!

Toen ik besloot volledig vegan te gaan leven had ik geen idee waar te beginnen, maar in jouw bijzijn, ga ik mijn ‘basic changes’ omdopen tot ‘new habits’. Right here, right now. Spannend zijn ze niet, maar gaaf wel 🙂

Hoe ik nu denk leef en shop

Persoonlijke verzorging
Alles wat het Kruidvat in de aanbieding had

Ik kies bij alles wat ik koop voor op mijn lichaam iets wat ik kan eten. Nou ja, het is niet dat ik bijvoorbeeld mijn dagcreme gebruik als ontbijt, maar alles wat eetbaar is, mag ook op mijn lichaam. Vegan producten dus van toffe merken. Want als creatieveling ben ik daar nogal gevoelig voor. Ik ben trouwens inmiddels ‘getrouwd’ met LUSH.

Schoenen & kleding
Alles wat ik tof vond

De meeste kleding is gewoon vegan, al is er ook veel onbekendheid over ogenschijnlijk ‘diervriendelijke materialen‘ zoals we eerder al schreven. Niet alles is duurzaam en eerlijk geproduceerd, maar dat is weer een ander verhaal. Voor schoenen geldt dat veel schoenen gemaakt zijn van leer. Maar ik kwam erachter dat veel grote merken gewoon een vegan collectie blijken te hebben. Naast mijn prille huwelijk met LUSH ben ik best friends geworden met Dr. Martens.

Voeding
Wat ik lekker vond

Ik heb inmiddels een vast aantal basics die ik gebruik en recepten die ik graag eet. In deze blog lees je er meer over. Ik doe mijn boodschappen nog steeds bij reguliere supermarkten. Ik heb een e-nummer app om soms een vegan check te doen, maar bij alles wat ik koop, kies ik bewust.

Man man, wat voel ik me trots als ik deze dingen opschrijf. Want ik besef me heel goed dat ik tot 6 maanden geleden niet eens nadacht of iets wel of niet vermoorde dieren bevatte, ik nu heel bewust keuzes maak ik wat ik wel en niet koop, eet of gebruik. En nee, ik ben niet Roomser dan de paus. Ik ben helemaal niet Rooms eigenlijk, maar wat ik bedoel te zeggen is dat ik ook nog een paar leren Dr. Martens in mijn kast heb staan. En ja ik loop er ook op. Ik vind het zonde om ze weg te gooien, want het afdragen van leer en het door vegan materiaal vervangen is in mijn ogen ook een manier om bij te dragen aan de vegan movement.

Ik doe het op mijn eigen manier, in mijn eigen tempo, maar ik kom er. That’s a promise.

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

22 artikelen 14 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *