Inspiratie voor plantaardige maaltijden vind je volop online én in een groot aanbod van veganistische kookboeken. Van culinaire hoogstandjes tot lekkere gerechten voor alledag. En daar hoef je echt geen keukenprins(es) voor te zijn. Ben ik ook niet ;). Lekker eten vind ik natuurlijk wel heel belangrijk. Daar neem ik soms veel tijd voor, maar minstens zo vaak wil ik graag dat het eten vrij snel op tafel staat. Vooraf al het een en ander voorbereiden is handig, maar meestal niet eens noodzakelijk. En ik kook graag zonder vleesvervangers zoals vegaburgers en dergelijke. Ja, die komen heus op tafel zo nu en dan als ik kies voor ultra-makkelijk. Maar mijn voorkeur gaat uit naar puur plantaardig. In de keukenkast staat een hele rij vegan kookboeken. De vijf die ik het meeste gebruik heb ik voor je op een rij gezet. Deze vijf vind ik de allerbeste die op dit moment verkrijgbaar zijn. Ze staan ideeën voor ontbijt, lunches, avondeten en snacks die allemaal eenvoudig te maken zijn. Enjoy!

 

Ecofabulous koken in alle seizoenen – Lisette Kreischer

Ecofabulous in alle seizoenen Lisette KreischerHet is niet voor niks een klassieker onder de vegan kookboeken: al bladerend loopt het water je in de mond en de recepten die ik uit dit boek heb gemaakt smaken zo mogelijk nog lekkerder. Wat me aanspreekt is dat de gerechten meegaan met de seizoenen. Dus lichter in de lente en zomer en wat meer vullend in de koelere seizoenen. De ingrediënten sluiten daar perfect op aan, zodat je ook nog eens milieuvriendelijk boodschappen kunt doen. Mijn favorieten uit dit boek: groene asperges met rode wangetjes en Italiaanse auberginerolletjes. Je bestelt dit boek zonder verzendkosten bij Libris.nl. Ook verkrijgbaar bij Bol.com en andere (online) boekwinkels.

 

 

 

Eet win-win – Janneke van der Meulen

eet win-win janneke van der meulen

Dat je als topsporter uitstekende prestaties kunt leveren én plantaardig eet bewijst Janneke. In dit boek lees je met wetenschappelijke onderbouwing welke effecten voedsel op je lichaam heeft. Alle voedingsstoffen komen aan bod, heel toegankelijk geschreven. Plus natuurlijk al die recepten om mee aan de slag te gaan. En om de positieve effecten te ervaren hoef je echt geen topsporter te zijn. Mijn favorieten uit dit boek: volkoren plaatkoekjes en de linzen-ovenschotel. Je bestelt dit boek zonder verzendkosten bij Libris.nl en Bol.com . Ook verkrijgbaar bij andere (online) boekwinkels.

 

 

 

Vegan – Jean-Christian Jury

vegan jean christian jury

Met bijna 500 pagina’s ook meteen het dikste plantaardige kookboek in de kast. Wat ik heel leuk en origineel aan dit boek vindt is de enorme diversiteit aan landen waar de recepten vandaan komen. Van Tibet tot Zweden en van Haïti tot Afghanistan. Zo ontdek je nog eens wat nieuws om te maken! De meeste ingrediënten kun je heel makkelijk krijgen, een enkele keer moet je er wat meer moeite voor doen. Mijn favorieten uit dit boek: zwartebonensoep met mango en portobellocarpaccio met sinaasappeltartaar. Je bestelt dit boek zonder verzendkosten bij Libris.nl en Bol.com . Ook verkrijgbaar bij andere (online) boekwinkels.

 

 

 

Vegan for friends – Alexander Gershberg

vegan for friends alexander gershberg

Omdat smaken verschillen heeft deze auteur het boek ook zo ingedeeld. Met recepten die hij kookt voor vrienden. Of juist voor zijn moeder of oma. En ook koken voor kinderen komt aan bod. Een heel rijke variatie aan gerechten dus. Stuk voor stuk heel goed te maken en variërend van snelklaar tot wat langer kokkerellen. Mijn favorieten uit dit boek: seitangoulash en borsjtsj. Onze auteur José schreef eerder al een recensie over dit boek. Ze volgde ook kookworkshops bij hem, dus als je nog eens een vegan uitstapje zoekt…. Je bestelt dit boek zonder verzendkosten bij Libris.nl en Bol.com . Ook verkrijgbaar bij andere (online) boekwinkels.

 

 

 

De Vegarevolutie – Lisa Steltenpool

de vegarevolutie lisa steltenpool

Mijn meest gebruikte exemplaar van de kookboeken zoals je misschien al in de recensie hebt gelezen. Met al de nodige kookvlekjes op de pagina’s. Er staat veel info in over veganistisch eten, want Lisa is plantaardig diëtist. Leerzaam en handig dus. En dan de recepten: van ontbijt tot snack komt alles aan bod. Recepten die je wellicht kent met vlees nu geveganiseerd. Met natuurlijk ook veel nieuws om te ontdekken en van te genieten. Mijn favorieten uit dit boek: de noten-dadelsmoothie en de quinoa-bonenburger. Je bestelt dit boek zonder verzendkosten bij Libris.nl. Ook verkrijgbaar bij Bol.com en andere (online) boekwinkels.

 

 

 

Heb jij een andere favoriet? Deel het met ons! Wij ontdekken graag ook weer iets nieuws. Bedankt!

Danielle de Jonge

Danielle de Jonge

Oprichter Seeds | Spreker & Bestsellerauteur

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

45 artikelen 26 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *