Veel cosmetica en gezichtsproducten bevatten helaas nog steeds dierlijke ingrediënten. Collega-auteur Monique schreef al eerder een artikel over niet-vegan ingrediënten in gezichtsreinigers. Gelukkig is er ondertussen voldoende keuze aan vegan gezichtsverzorging, maar wist jij dat je ook heel gemakkelijk je eigen gezichtsscrub kunt maken?

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, ik ben absoluut geen beauty kenner. Ik ben niet iemand die elke dag drie verschillende crèmes opsmeert of wekelijks maskertjes neemt. Gelukkig ben ik gezegend met een redelijk rustige huid. Ik heb bijvoorbeeld nooit last gehad van hele erge acne. Maar dat betekent natuurlijk niet dat ook mijn huid geen scrubje kan gebruiken! Ik heb namelijk, zeker in de winter, vaak last van een droge huid. Toen we bij Seeds door You Madu werden benaderd met het aanbod om een van hun producten te testen, wist ik daarom al snel welk product ik wilde uitproberen. Het DIY Tea Tree scrub pakket. Oftewel, een gezichtsscrub!

Op de website van You Madu kan je kiezen uit verschillende cosmetica en verzorgingsproducten, essentiële oliën en samengestelde pakketten. Het motto van You Madu is “jou een natuurlijk, gezond en duurzaam alternatief bieden voor traditionele cosmetica en verzorgingsproducten”. Klinkt erg mooi toch? Ik ontving mijn pakketje van You Madu in een klein doosje, zonder overbodig verpakkingsmateriaal en allerlei nutteloze flyers. De instructies zijn allemaal online op de website te vinden. Superfijn, want dat scheelt weer een heleboel overbodig afval. In het doosje zat een kartonnen verpakking baking soda, een glazen flesje met arganolie en een glazen flesje met tea tree olie. Na het uitpakken kon ik meteen aan de slag!

Tea Tree Scrub You Madu

Het is hartstikke makkelijk gemaakt, je mengt in een bakje 3 eetlepels baking soda met 5 eetlepels arganolie en voegt hierna 10 druppels tea tree olie toe. Dit klop je vervolgens door met een lepel en je bent klaar voor de start. Je kunt de scrub gewoon met je vingers aanbrengen op je gezichtshuid en vervolgens laat je het ongeveer een kwartiertje intrekken. Daarna maak je je gezicht schoon met water en klaar is kees! Ik zei toch dat deze scrub makkelijk was haha. Je kunt een eventueel restant van de scrub prima bewaren in de koelkast en de volgende dag weer gebruiken.

Zoals You Madu zelf op hun website zegt is deze gezichtsscrub perfect voor iedereen die de poriën van zijn huid wil reinigen. En dat klopt helemaal, want wat een fijn gevoel geeft deze scrub je huid. Het is met dit soort producten altijd even uittesten of het goed werkt en fijn voelt, mijn huid werd in ieder geval erg blij van deze variant!

Het enige wat ik een beetje jammer vond, is dat You Madu bij sommige producten en pakketten gebruikt maakt van bijenwas. Dit is geen cruelty-free ingrediënt en ook niet vegan. Ik zou het daarom geweldig vinden als You Madu dit ingrediënt kan vervangen voor een vegan alternatief. Voor nu is het even opletten geblazen met bestellen. Gelukkig staat bij elk vegan product een duidelijk vegan logo, zo kan je niet misgrijpen. Overigens is de vegan variant van bijenwas wel bij hen te bestellen: Carnabauwas.

Wil jij meer te weten komen over You Madu? Een fijn gezichtsproduct kopen? Zelf ook aan de slag met dit DIY Gezichtsscrub pakket of een van de andere opties? Bekijk dan alle informatie op hun website. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen!

Gastauteurs

Plantpower Partners

Naast de vaste auteurs werken we bij Seeds graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaringen waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement. "Let's inspire each other and create new things"

// Facts

122 artikelen 89 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee