Het was meteen groot nieuws in regionale en landelijke media: een bakker uit Den Bosch had de eerste vegan Brabantsche worstenbroodjes weten te maken. Dus dat wilden we graag testen, want het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Smakelijke vegan saucijzenbroodjes kennen we wel, sterker nog: die maak je eenvoudig zelf. Maar worstenbroodjes? Dat maakt nieuwsgierig!

Kruidig met een bite

Als Brabantse ben ik opgegroeid met aardig wat ‘worstenbroikes’. Die komen hier in de regio te pas en te onpas op tafel: bij verjaardagen, op het werk, zomaar tussendoor en op elk ander denkbaar moment. Voor mij is het al weer een jaar of twintig geleden dat ik ze op heb, omdat ik sindsdien vegetarisch – en inmiddels volledig vegan – eet. Dus trommelde ik een omnivore-mede-proever op om met mij te testen.

vegan worstenbroodje brabantse worstenbroodjes plantaardig veganistisch

Hoe ze er uit zien? Om op te vreten ;-). Een beetje besprenkeld met water gaan de vier broodjes tien minuten de oven in. Na hap twee zegt de medeproever ‘Nou, dat is wel echt een goed broodje zeg!’. Ik kan dat alleen maar beamen. De bite is geweldig goed. De smaak ik kruidig met een beetje pit. En dan het broodje waarin dit lekker gehuld is, want daar het nog het meeste om. Het is een stevige omhulling met net dat tikkeltje ‘klef’ zoals het hoort. Ik meen me weer even die smaak van vroeger te herinneren. Aan de andere kant van de tafel hoor ik dat het werkelijk ‘net echt’ is. Maar dan dus zonder dierenleed, dat smaakt toch wel een heel stuk lekkerder.

Het eindoordeel: inderdaad keilekker

We kunnen niet anders dan concluderen dat de bakker er bijzonder goed in geslaagd is om de vegan worstenbroodjes perfect van smaak en structuur te maken. Keilekker! Zelf genieten van deze nieuwe aanwinst? Bestel ze via de website van de bakker keilekker.nl, bij Picnic en vraag er ook naar bij delicatessenzaken, horeca en cateraars. Hoe groter de vraag, hoe makkelijker ze verkrijgbaar zijn. Enjoy!

Tip: maak ze lekker zelf!

Wil je de vegan worstenbroodjes zelf maken? Daar heeft de bakker een speciaal Doe-het-thuis-pakket voor ontwikkelt. Je ontvangt de ingrediënten en met een handig stap-voor-stap-uitlegfilmpje draai je deze keilekkere broodjes zo in elkaar. Bij het bestellen wel even opletten dat je de vegan variant aanvinkt.

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 55 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *