Er zijn van die momenten, waarvan je liever zou willen dat ze er niet zijn geweest. Hoewel een coach ooit tegen me zei: “Het verleden is dood”, merk ik dat sommige ‘overleden’ zaken toch in mijn systeem blijven hangen. In mijn hoofd vooral.

Hoe erg kan het zijn?

Ik bedoel, geen man overboord toch? Beetje cheaten kan best. Althans als ik het artikel mag geloven wat ik vandaag tegenkwam. We blijken helemaal niet zo trouw en monogaam te zijn als we allemaal prediken. Terwijl ik wat research doe voor dit artikel zie ik zelfs dat er mensen zoeken op “hoe blijf ik monogaam”. Nou dat antwoord kan ik je zelfs geven. Daar hoef je geen hogere wiskunde voor te hebben gestudeerd: “Blijf gewoon single”. Maar eigenlijk beland ik nu alweer in water waarin ik niet wilde zwemmen vandaag. Even geen ‘liefdesdrama’s’ ‘en ‘relatiegedoe dingen’.

Een keukenkneus in hart en nieren

Mijn leven is niet zo briljant als het misschien soms lijkt. Hoewel ik de afgelopen maanden na mijn cold turkey lifestyle change mijn hoofd best koel heb weten te houden merk ik dat veel gelukkig vanzelf gaat. Maar ook veel niet. Soms raak ik in de knoop als ik moet koken. Ik ben namelijk minder geschikt voor keukendingen. Ik ben van de categorie: brood afbakken in het plastic, het deksel op de blender vergeten, en toen ik nog eieren at, liet ik ze ontploffen in een pannetje, omdat ik ze…. Eeh…. vergeten was.

Dat brengt me meteen bij mijn cheating avontuur. Nee, niet als in vreemdgaan in een relatie. Dat zou overigens ook best dom zijn om dat hier op te biechten. Ik ben op dat vlak very monogaam. En om het te blijven volg ik mijn eigen eerder gegeven advies gewoon op, dus dat moet niet zo’n probleem zijn.

Maar ik belazerde de boel

Ik vond het heerlijk en verschrikkelijk tegelijkertijd. Ik genoot en gruwelde. Ik zette mijn gedachten uit en aan en uit en aan en uit en aan. Het was alsof ik teruggetrokken werd in de tijd en telkens landde in de realiteit.

Ik at dus vandaag als lunch een geroosterde boterham met kaas, komkommer en een gekookt ei besprenkeld met truffelolie.

Voor een paar minuten leek een betere wereld van morgen niet te bestaan.

Vegatverdarre

Word ik nu gedegradeerd tot vegetariër, verwijderd van dit platform of gaan jullie nu allemaal akelige dingen zeggen? Ontbreekt het me aan vegan commitment of was het gewoon mijn hoofd die sterker was dan mijn hart? Was het dat zogenaamde “dode” verleden wat roerde in mijn verlangen? Stak de macht der gewoonte de kop op, had ik heimwee naar hoe het thuis vroeger was of ben ik gewoon zwak. *nadenkende emoji*

Voordat jullie me helemaal afslachten, wat eigenlijk ook niet heel erg vegan is dus daar heb ik dan nog een mazzeltje te pakken. Ik heb dus afgelopen week tijdens de verkiezingen wel voor het eerst in mijn leven links gestemd. Op de partij voor de dieren welteverstaan.

Imperfectly perfect

Ik zou me kunnen verschuilen achter mijn titel: Vegan-to-be, maar dat slaat natuurlijk nergens op. Ik weet dat het gaat om het bijdragen aan het grotere geheel, maar ik vind het ingewikkeld dat het me zo bezig houdt. Daarom besloot ik het met jullie te delen. Ik vraag me nu ook oprecht af hoe monogaam en 100% jullie vegan lifestyle is. En durf je er voor uit te komen als je het een keer niet bent? Hoe gaan jullie om met een eventuele (incidentele) imperfectie in je vegan lifestyle?

En nee, daarmee suggereer ik niet dat vegans bewust afwijken van hun lifestyle. Maar ik kan me goed voorstellen dat de weg naar een 100% vegan lifestyle niet voor iedereen even eenvoudig is. En dat je net als ik, ook onverhoopt een keer bent gestruikeld.

Ik ben verre van een perfecte vegan

But I'm trying

Vallen en opstaan. En er komt vast een dag dat ik promoveer en mag ondertekenen als 'pro'.

vegan-to-be
vegan

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

22 artikelen 16 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *