Haar webshop EN& met vegan schoenen ontstond spontaan: Laura had suède laarzen gekocht, bekeek ze nog eens goed en dacht ‘ze kunnen tegenwoordig alles namaken, dus waarom moet dit van dierenhuid zijn?’. Een zoektocht op Google gaf de doorslag, want ze vond een aantal merken met mooie en kwalitatief goede schoenen zonder dierenleed. Inmiddels bestaat haar webshop ruim zeven jaar en weet ze een schare vaste klanten aan zich te binden. Doordat er steeds meer bewustwording in de samenleving is over dierenwelzijn, groeit haar klantenbestand elk jaar weer. Ik sprak haar in de aanloop naar het nieuwe herfstschoenenseizoen. En ze biedt jou als lezer een kennismakingskorting aan. Reden genoeg om mooie stappers te shoppen!

 

Hakken, kleur én ook mannenschoenen

Een van de voorwaarden die Laura zichzelf stelde: de schoenen die ik ga verkopen moeten én mooi zijn én goed zitten. Geen saaie schoenen, wel hoge hakken, kleur en anders fraais. Dat betekent dat ze kritisch is op de merken die ze aanbiedt. En terecht, want alleen dan ervaren mensen dat vegan schoenen waardige vervangers zijn van leren of suède varianten. “Vrij snel na de start van EN& wisten klanten mij al te vinden, omdat ik gestaag bouwde aan naamsbekendheid. Zo stuurde ik persberichten die werden opgepikt door diverse media en stond ik op tal van beurzen. De grote ‘klapper’ kwam in 2016, toen de webshop werd genoemd in het magazine van de ASN Bank”, vertelt Laura.

De groei is sindsdien niet gestopt. Dat heeft allerlei redenen: “Denk aan de duurzame lifestyle waar steeds meer vrouwen en mannen voor kiezen, de media helpt daaraan mee door reportages te laten zien. Ook de reviews die klanten achterlaten op de site en de toekenning van het webshopkeurmerk helpen absoluut om te laten zien dat EN& een betrouwbare partij is”. En de winactie die Seeds met EN& deed voor kleurrijke zomerschoenen werd met enthousiasme ontvangen. Vegan duurzame schoenen zijn helemaal ‘van nu’! De absolute toppers voor mannen en vrouwen zijn de verschillende schoenen van ananas. Ook de re-bottle sneakers zijn een bestseller, gemaakt van gerecyclede PET-flessen.

vegan mannenschoenen

De merken van EN&

 • Artelusa
 • Beyond Skin
 • FAIR
 • LaBante
 • Love Sofie
 • Minuit sur Terre
 • NAE Vegan
 • Neuaura
 • NOAH
 • PRETTY&FAIR
 • Qnoop
 • Slowers

Een duurzame levensstijl in de praktijk
Toen Laura’s dochter werd geboren, realiseerde ze zich nog meer dat duurzaam en gezond leven belangrijk is. Dat gaat verder dan bewust kiezen voor vegetarisch eten. Zo koopt ze bijvoorbeeld geen chemische of geparfumeerde producten, maar gebruikt baby- en huidverzorging van pure ingrediënten. Laura “Zo’n kleintje is nog zo kwetsbaar, dat vraagt om voorzichtigheid. En ook voor mijzelf let ik op en koop ik bijvoorbeeld graag Lush en Rituals. Nog niet alles is veganistisch wat we gebruiken, daar kan ik nog wel een slag slaan. Bij kleding let ik eveneens op wat ik koop en kies al snel voor merken waarvan ik weet dat het productieproces goed in elkaar steekt”.

 

Goed willen doen voor dieren en omgeving zit er bij Laura al langer in: “Als meisje van twaalf lobbyde ik al bij de gemeente voor wildspiegels langs de kant van de weg. Daarna deed ik vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming, om hen te helpen met de website en andere communicatie. Ik ben een aantal jaar geleden actief geweest voor de Partij voor de Dieren, stond in Zeeland bijvoorbeeld op de lijst voor de verkiezingen van de Provinciale Staten”. Haar beweegredenen zijn helder: om de aarde beter achter te laten voor de generaties na ons.

Herfst2018 vegan schoenen

Laura’s tips voor duurzaam leven

1 Gooi niks weg. Geef het weg of zet het op Marktplaats: gun spullen een tweede leven.

2 Verspil geen eten: let op de houdbaarheidsdatum en verwar ‘tenminste houdbaar tot’ niet met ‘te gebruiken tot’.

3 Niet alles hoeft en niet in één keer perfect. Doe duurzame dingen zo goed mogelijk en probeer stap voor stap op te bouwen.

Shop de eerste keer met Seeds-korting!

Wil je nieuwe schoenen bij EN& kopen? Top! Dan krijg je als lezer van dit artikel 10% korting bij jouw eerste bestelling. Gebruik daarvoor de code ECOFABSHOES. De korting geldt op het hele assortiment met uitzondering van sale items, boeken en de Goede Gids passe-partout. Deze code is geldig tot en met 15 december 2018.

 

www.en-enn.nl

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

67 artikelen 48 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *