Mijn pad naar een vegan lifestyle begon – zoals voor velen – met het vervangen van dierlijke producten en ingrediënten uit mijn voeding. Goed te doen. Ik gebruikt daarnaast al vele jaren proefdiervrije huidverzorging en make-up, en ook dat verving ik gaandeweg door volledig diervrije producten. En toen nam ik mijn kledingkast onder de loep. Of beter gezegd: schoenen en accessoires. Leren rokjes of jasjes droeg ik sowieso al niet, het idee van iemand anders huid om me heen vond ik een weinig smaakvol iets. Schoenen, tassen en riemen had ik wel. Tijd om ook daar wat aan te doen.

 

Rondneuzend op internet stuitte ik al vrij snel op het Canadese merk Matt & Nat. Tientallen soorten tassen, portemonnees, schoenen, riemen en andere accessoires. Een walhalla voor wie van modern en stijlvol houdt! Voor mannen en vrouwen en van ingetogen kleuren als zwart en bruin tot kleurrijk geel en rood. Daar zit dus altijd iets tussen.

 

Vegan én duurzaam door milieuvriendelijke en gerecyclede materialen
Het idee achter MAT(T)ERIAL en NATURE komt voort uit het ontzag voor de wereld dat de bedenkers hebben. Geïnspireerd zijn door materialen en natuur betekent voor hen het verkennen van de synergie tussen de twee. Bij Matt & Nat leven ze volgens een eenvoudig motto: “Leef mooi”. Op de website staat te lezen: “Onze waarden omvatten sociale verantwoordelijkheid, uitmuntendheid, inclusiviteit, integriteit, leren, authenticiteit en, natuurlijk, liefde. We laten ons inspireren door de texturen en schakeringen van de natuur en om het beter te beschermen, proberen we onze manier van werken voortdurend te verbeteren.”.

Het gebruik van leer of andere dierlijke materialen was per definitie uitgesloten. Sinds de start in 1995 innoveren ze om zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk te blijven. Er kwamen tassen van nylon, karton, rubber en kurk in de collectie. En sinds 2007 maken ze alle voeringen van tassen voor 100% van gerecyclede plastic flessen. Dat geeft dus in alle opzichten een goed gevoel.

 

duurzame tas eco vegan recycled

Voering : 100% gerecycled

Van clutch tot werktas, voor mannen en vrouwen
Inmiddels heb ik van dit schitterende merk al een aantal tassen in huis. Een clutch voor etentjes en feestjes, een ruime shopper voor alledag en een werktas waar ook een laptop in past. Echt, neem een kijkje op de site en je staat er versteld van wat ze allemaal aanbieden. De collectie wisselt natuurlijk per seizoen. De bestsellers blijven en variëren in kleuren mee met de tijd, nieuwe ontwerpen komen ook aan bod. Wat ze zoal hebben in tal van varianten en kleuren:

  • Hand- en schoudertassen
  • Rugzakken
  • Riemtasjes
  • Clutches
  • Crossbody’s
  • Totes
  • Luiertassen
  • Weekendtassen

En dan dus nog allerlei verschillende portemonnees en andere kleinwaren.

 

Matt & Nat is bij steeds meer (web)winkels in Nederland verkrijgbaar, onder andere Wolf & Storm. Bestellen op de site van het merk zelf kan natuurlijk ook, daar staat meteen de volledige collectie.

duurzame tas vegan eco matt and nat

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

63 artikelen 46 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *