Dat er bij de (biologische) supermarkt en vegan webshops volop vegan chocolade verkrijgbaar is weet ik wel. Des te fijner om soms toch onverwacht iets nieuws te ontdekken. Die kans is groot bij speciaalzaken, in dit geval bij mijn favoriete koffie- en theespeciaalzaak Inproc in Den Haag. Buiten het feit dat ze er megaveel lekkere – zelfgebrande! – koffiebonen en theesoorten verkopen, is de eigenaresse iemand met positieve energie waar je instant vrolijk van wordt. Nee ik word niet gesponsord door ze 😉, ik ben gewoon fan. Afijn, laatst was ik er weer voor een nieuw voorraadje en mijn oog viel op een doosje waar heel groot “vegan chocolade” boven stond. Labooka chocolade. Ik had er niet eerder van gehoord, ze blijken een enorm assortiment met meer dan 100 variaties te hebben.

vegan chocolade labooka inproc

Als je kiest voor plantaardig eten, hoef je chocolade helemaal niet te missen. Er zijn ontzettend veel plantaardige chocoladerepen verkrijgbaar in de smaken melk-, witte- en pure chocolade en ook allerlei bijzondere combi’s met noten, vruchten, kruiden en meer. Wij hebben de smakelijkste voor je op een rij gezet. Verkrijgbaar bij supermarkt, biowinkel of vegan webshop.

 

Melk

Ichoc > ichoc.de
Erg lekkere chocolade, verkrijgbaar bij webshops. De melkvarianten zijn er in Classic, Super Nut, Choco Cookie en Almond Orange.

Plamil So Freeplamilfoods.co.uk
Zachte en romige smaak van deze melkchocoladevariant. Online verkrijgbaar.

Bonvita > bonvita.com
Veel melksmaakvariaties bij dit merk, die je koopt bij webshops. Komen ze: naturel, crisp, coffee, caramel-seasalt, ginger-cacaonibs, pistachio, coconut, hazelnut-raisin, sinas. Ze hebben ook bakjes met ‘breuk’-chocolade.

Vego > vegochocolate
Een romige reep met hele hazelnoten. Te koop bij webshops en vegan supermarkten.

Wit

Veganz > veganz.de
Bij Albert Heijn ligt dit merk in de schappen en dan ook alleen met witte chocolade in de smaken aardbei-crisp en kokosflakes.it

Ichoc > ichoc.de
Naast lekkere melkchocoladevariaties heeft dit merk ook twee witte chocoladesoorten: Vanilla en Nougat Crisp. Online verkrijgbaar.

Plamil So Freeplamilfoods.co.uk
Erg lekkere witte variant die online te koop is.

Bonvita > bonvita.com
In reep of als bakje met ‘breuk’-stukjes koop je dit merk via webshops.

Vego > vegochocolate
Een romige reep met stukjes amandel. Te koop bij webshops en vegan supermarkten.

Puur

Seed & Bean > seedandbean.co.uk
Bij Holland & Barrett hebben ze een aantal bijzondere smaken van dit merk: Coconut & Raspberry, Hazelnut, Orange & Thyme, Fennel, Lavender, Lemon & Cardamom, Mandarin & Ginger, Mint, Wild & Organic 80%, Extra Dark, Chilli & Lime, Cornish Sea Salt, Just Ginger, Coffee Espresso.

Lindt Chocolade > lindtchocolaterie.nl
Die fijne dunne repen om stukjes te laten smelten op je tong…. Te koop bij reguliere supermarkten in de smaken: Lindt Excellence mild 70%, 70%, 85%, 90% en 99% cacao.
Let op: de 78% cacao is niet vegan, de pure repen met speciale smaken of vulling evenmin.

Verkade > verkade.nl
Het aloude en bekende merk, verkrijgbaar bij reguliere supermarkten. Zij hebben de smaken Intens puur en Extra puur.

Tony Chocolonely > tonyschocolonely.com
Wie kent ze niet, de repen van dit sympathieke merk met grote aantrekkingskracht. Te koop bij reguliere supermarkten en tal van andere verkooppunten. En woon je of ben je een keer in Amsterdam: de eigen winkel die ze hebben is heerlijk om even rond te snuffelen en proeven. Vegan zijn de smaken puur, puur met amandel en zeezout en puur met pecan en kokos. Ze hebben eens in de zoveel tijd ook limited editions. Op dit moment – september 2018 – is de plantaardige variant daarvan puur met cacaokoekjes en karamel.

Swiss Chocolade > swisschocolade.nl
Zo’n merk met een wat luxe gevoel en de smaak is al net zo lekker. Bij de reguliere supermarkten verkrijgbaar in de smaken: Noir 72%, Finest Noir 78% en Noir Cafe 72%. Let op: de 72% met noten is niet vegan.

Plamil So Freeplamilfoods.co.uk
Een rijke variatie aan keuze bij dit organic merk, wat je koopt via vegan webshops. Ze hebben aan pure smaken: Perfectly Dark, Finest Dark, Extra Dark, Mint, Orange, Coconut, Espresso en Hemp.

Bonvita > bonvita.com
Bij webshops vind je de smaken: naturel, cranberry, sinaas en hazelnoot. Van een aantal smaken zijn ook bakjes met ‘breuk’-chocolade te koop.

Jumbo huismerk
De biologische chocolade van het Jumbo huismerk heeft pure varianten in 55%, 72% en 85% cacao. Let op: de pure chocolade met hazelnoot is niet vegan. Van de niet-biologische soorten is alleen de pure reep veganistisch, de tabletten niet.

Plus huismerk
Deze supermarkt heeft slechts één plantaardige chocoladereep in het assortiment, ook hier zijn de pure tabletten niet vegan.

AH huismerk
Het huismerk Delicata doet het goed met plantaardige pure repen, inclusief een aantal heel bijzondere smaken én met nootjes. Dit zijn ze: puur, 58%, 70%, 85% en puur met hazelnoten. Speciale varianten: amandel-kokos, walnoot-vijg, fleur de sel, gember-limoen, bosbes-viooltjes, szechuan peper-gepofte rijst, aardbei-balsamico, wasabi-sojaboon.
Ook van het huismerk is een biologische serie, daarvan zijn de pure, extra pure en hazelnoot-puur allemaal plantaardig.

 

a-balanced-diet-is-chocolate-in-both-hands

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 54 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *