Mirjam Reijnders leerde ik in 2018 kennen via mijn vrijwilligerswerk bij ProVeg Nederland. Een organisatie met een plantaardige missie, namelijk om zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezonde, duurzame en diervriendelijke voedingskeuzes te maken. ProVeg was voor ons de plek waar we terecht konden met onze duurzame ambities. Op dat moment werkte Mirjam al jaren als gedragswetenschapper bij de Universiteit Utrecht en de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze was dagelijks bezig met haar passie: onderzoek doen naar de psychische kant van evenwicht en gelukkig zijn. Toch miste er iets, wat steeds meer aan haar begon te knagen. Ze wilde namelijk graag zelf mensen begeleiden en ze op die manier helpen om de beste versie van zichzelf te worden. En daarbij hoort soms de overstap naar een plantaardige en duurzame levensstijl. Hoe meer ze leerde over de voordelen van de plantaardige levensstijl, hoe liever ze andere mensen wilde helpen ook stappen in die richting te zetten. Tijd voor een carrièreswitch dus! Sinds begin dit jaar is Mirjam actief als life-coach en trainer onder de naam Equilibrium Training en Coaching.

Toe aan verandering?

Merk jij dat je het lastig vindt om echt stappen te zetten richting een duurzame, plantaardige levensstijl? Of dat je telkens tegen dezelfde knelpunten aanloopt? Lukt het je niet om op een simpele manier je eetstijl te veranderen? Dan kan ik je zeker aanraden om verder te lezen om zo Mirjam beter te leren kennen. Wie weet inspireert ze jou wel met haar verhaal of kan ze jou zelfs helpen door middel van persoonlijke coaching!

Ben je na dit interview nog niet uitgelezen? Wie weet is mijn interview met Armanda Govers van Even geen Vlees dan ook wel wat voor jou. Voor nu, tijd voor Mirjam Reijnders en haar verhaal!

Mirjam Reijnders

Je bent begin dit jaar gestart als life-coach onder de naam Equilibrium Training & Coaching. Hoe ben je op deze naam gekomen?

Equilibrium betekent evenwicht, balans en harmonie. Dit zijn precies de elementen waar ik mijn cliënten mee begeleid. Ik help ze met het onderzoeken wat ze nodig hebben om evenwicht te voelen op verschillende levensgebieden. En vervolgens ondersteun ik ze bij het veranderproces, waardoor ze daadwerkelijk balans creëren in hun leven. Mijn motto is: als je hoofd in lijn is met je hart, dan komt er heel veel uit je handen.

Wat vinden mensen bij jou wat je niet snel bij andere coaches vindt? Wat is jouw ‘unique selling point’?

Coaching Huis

Ik werk vanuit een holistisch perspectief, waarbij ik er vanuit ga dat meerdere elementen uit je leven onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar dus positief of negatief beïnvloeden. Ik heb deze elementen grafisch weergegeven in het Equilibrium Levenshuis. Door één of meerdere elementen in je leven te verbeteren worden alle elementen positief beïnvloed en dat leidt vanzelf tot meer evenwicht en balans. Wanneer je bijvoorbeeld je eetstijl verandert door gezonder of regelmatiger te gaan eten, dan zal onvermijdelijk je slaap verbeteren en wordt bewegen ook een stuk prettiger omdat je daar meer energie voor hebt.

Bovendien zorgt een plantaardige levensstijl automatisch voor meer zelfbewustzijn. Je komt meer in contact met je lichaam. Ik werk ook veel met overzichtelijke werkbladen en concrete haalbare opdrachten, want je kunt wel praten over verandering maar er verandert pas écht iets als je iets anders dóet dan je gewend bent.

Op welk moment is voor jou een coaching traject geslaagd? Wanneer ben jij trots op je cliënten?

Ik ben trots op elke stap die mijn cliënten maken in de richting van hun persoonlijke evenwicht, hoe groot of klein die stappen ook zijn. Veranderen is een hele uitdaging, dus alle kleine succeservaringen tellen even zwaar mee in het veranderproces. Voorbeelden hiervan zijn: Nee zeggen tegen een sociale ‘verplichting’ zodat je thuis kunt bijkomen van een lange werkdag. Elke werkdag een kleine wandeling maken in je lunchpauze. Of kiezen voor een plantaardige optie in plaats van een ham-kaas tosti of een broodje ‘gezond’.

Wat vind je het leukste aan je werk? En van wat zeg je: als ik dit niet meer zou hoeven doen, zou dat geweldig zijn!

Het leukste aan mijn werk vind ik dat ik een kijkje krijg in het leven en de gedachten van mijn cliënten, zodat ik mee mag puzzelen om te zoeken naar mogelijkheden voor verbetering. Ik voel me soms net Sherlock Holmes die een raadsel mag oplossen en steeds meer hints krijg over de ‘dader’, haha. Het mooie aan mijn holistische werkwijze is dat alle onderwerpen welkom zijn, van (plantaardige) voeding tot slaap en van sociale relaties tot ingewikkelde emoties. Ik coach ook een aantal ondernemers en de combinatie van bedrijfsmatige en persoonlijke uitdagingen vind ik erg interessant.

Mirjam Reijnders Lauri van Oosterom Vegan Taart Life Coach Trainer Plantaardig

Plantaardige marketing meeting @ Backyard Rotterdam

Waar ik minder tijd aan zou willen besteden is reclame maken. Ik snap dat marketing noodzakelijk is zodat toekomstige cliënten me kunnen vinden, maar ik houd me liever bezig met coachen dan met mijn diensten promoten.

Zijn er bepaalde vaardigheden die je nog zou willen leren of ontwikkelen?

Jazeker, ik ben nog lang niet uitgeleerd! Ik ben momenteel bezig met een online cursus over hoe we met een plantaardig dieet de gezondheid van onze darmen – ons microbioom – kunnen verbeteren. Ik leer daarin hoe je een plantaardig dieet kunt aanpassen zodat je laag in FODMAP zit. Dit is noodzakelijk voor mensen met prikkelbare darmen en darmaandoeningen en het maakt de overstap naar een plantaardig dieet makkelijker voor onze darmen. Want volgens mij zit niemand te wachten op al die darmkrampen en gasvorming, haha!

Verder ben ik mij continu aan het verdiepen in de wetenschap achter gedragsverandering, emotieregulatie, timemanagement en plantaardige voeding.

Waar zie je Equilibrium Training & Coaching over vijf jaar?

Over vijf jaar zit mijn praktijk helemaal vol met cliënten die zichzelf willen uitdagen om in evenwicht te komen en te groeien als mens. Daarnaast zie ik mijzelf dan ook trainingen geven aan kleine en middelgrote groepen over slaap-, stress-, time- en voeding-management. En ik hoop dan ook praktische masterclasses te mogen geven aan grotere groepen en bedrijven over persoonlijke ontwikkeling en plantaardige voeding.

Heb jij nog aanvullende vragen voor Mirjam? Laat ze dan achter in de reacties! Natuurlijk kun je ook meer over Mirjam Reijnders en Equilibrium Training & Coaching lezen op haar website.

Binnenkort zet ik de volgende plantaardige ondernemer in het zonnetje, dus to be continued…

lauri van oosterom vegan auteur blog

Lauri van Oosterom

HISTORICUS | GROEN HART

Boekenwurm, plant mom, redacteur en fanatiek wandelaar. Volgt bijna nooit recepten, is graag buiten in de natuur en bezoekt met veel plezier musea. Is met haar Cinevillepas meerdere keren per week te vinden in de lokale bioscoop. Al sinds jonge leeftijd vegetariër en nu al jaren veganist. Je maakt haar erg gelukkig met bananenbrood, curry’s, havermout, pindakaas en smoothies. Voor Seeds deelt zij interessante boekentips, leuke activiteiten en andere feitjes.

// Facts

15 artikelen 14 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *