Heb je ’s ochtends weinig tijd en wil je toch een gezond en voedzaam ontbijtje voor je aan je dag begint? Probeer eens een chiapudding. Je maakt het de avond van tevoren klaar en kunt de volgende ochtend bijna meteen de deur uit. Vooral lekker als het warm weer is.

Chiazaad wordt niet voor niets superfood genoemd. Het bevat eiwitten, antioxidanten, heel veel vezels en onverzadigde vetzuren (omega 3!). Allemaal goed voor je.

 

Hoe maak je chiapudding?

  • 30 gram chiazaad
  • 150 ml amandelmelk
  • vers fruit
  • homemade granola
  • evt een scheut ahorn of agave siroop

 

Voorbereiden ’s avonds:

Doe de chiazaadjes in een schaal of glas en vul aan met de amandelmelk (of havermelk of sojamelk net wat je lekker vindt). Roer het goed door. Laat dit een paar uur weken of de hele nacht. Het chiazaad neemt het vocht op uit de melk en zet uit. Ik zet het altijd ’s avonds afgedekt in de koelkast voor de volgende ochtend.

 

Afmaken ’s ochtends:

Roer het nog eens goed door. Doe er wat vers fruit op. Banaan en blauwe bessen zijn mijn favoriet maar het kan ook met aardbeien, appel, perzik, you name it. En om het af te maken een paar flinke scheppen zelfgemaakte granola en een scheut ahornsiroop. Wat ook lekker is, een paar theelepels cacaopoeder of cacao nibs er doorheen. Echt maar twee minuten werk, makkelijk mee te nemen en absoluut Instagramwaardig!

 

Homemade granola

Dit maak ik om de paar weken, zodat ik altijd lekkere eigengemaakte granola heb voor bij m’n ontbijtjes. En niet bomvol suiker zoals veel kant en klare producten.

Wat gaat er in:

  • 150 gram havervlokken
  • 150 gram noten
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram pompoenpitten (of zonnebloempitten of  pijnboompitten)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • kaneel
  • beetje ahornsiroop

 

Strooi alles op een bakplaat of schaal met bakpapier. Meng alles goed door elkaar. Zet de schaal in een voorverwarmde oven (175 graden) en bak het 20 minuten. Halverwege even doorroeren. Daarna goed laten afkoelen en bewaren in een luchtdichte pot.

Ook super over de havermout!

Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en yoga-docent in opleiding. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Facts

23 artikelen 0 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *