Thuis, op kantoor of onderweg: deze lunch maak je in een paar minuten. En lekker dat het is! Ik kies meestal voor desembrood, dat vult lekker en de smaak bevalt mij goed. Desembrood is meestal vegan. En gezonder dan de meeste andere broodsoorten, daar schrijft auteur Pascal binnenkort een artikel over. Check bij de bakker altijd voor de zekerheid of er voor het desembrood geen ei, melk of dierlijke vetten voor de bereiding zijn gebruikt. Meestal niet, maar toch.

 

En dan maak je dit:

 • Besmeer de boterham(men) met een lekkere laag tahin. Neem je lunch mee naar kantoor of onderweg, dan kun je dit heel goed al ’s ochtends voorbereiden en meenemen.
 • Snij een groene (biologische) appel met schil in heel dunne plakjes en beleg het brood ermee.
 • Doe er nog wat pompoen- of zonnebloempitten over voor extra bite.

Appel over? Dan heb je meteen een gezond toetje voor bij de lunch. De combinatie van de sesampasta en het friszure van de appel zijn niet te versmaden!

 

Tahin is te koop bij vrijwel alle supermarkten (in het vak met gezonde voeding of bijvoorbeeld bij de Midden-Oosterse producten), biologische winkels en tal van voedingswebshops.

 

Extra tahin-tip: maak van tahin, water, citroensap en verse kruiden een lekker sausje voor bij de falafel.

Enjoy!

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 54 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Sarah

  29 augustus 2019 om 13:51 uur

  Voor de lunch ga ik weleens buiten de deur eten. Vooral als ik werk vind ik het prettig met mijn collega’s een hapje te gaan eten. Als ik dan toch zelf wat te eten meeneem, wil ik wel dat het lekker is. Zodoende kwam ik dit recept tegen. Tahin vind ik lekker en is ook erg gezond. Die extra tip ga ik op mijn volgende falalefgerecht toepassen.

  • Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

   Danielle de Jonge

   3 september 2019 om 14:50 uur

   En heb je het al met smaak uitgeprobeerd?