Hoe ik verliefd werd op Jake.

Met heel mijn hart zette ik in op Jimmy. Tot Jake om de hoek kwam kijken. Mijn verhaal over optimisme, teleurstelling, oordeel en eeuwige trouw. Nee, vandaag geen nieuw dating avontuur. Of toch wel?

Ik was een soort opstandige feminist als het ging om maaltijdvervangers. Ik vond ze vies. De enige manier waarop ik zo’n shake naar binnen kon werken was door het dichtknijpen van mijn neus om vervolgens zo snel mogelijk te zorgen dat de substantie in mijn slokdarm verdwijnt. Daarbij kon ik geen enkele vinden die vegan was. Of eigenlijk dacht ik dat er geen vegan maaltijdvervangers bestonden.

On the run

Oké oké misschien heb ik dan ook niet echt heel goed gezocht. Mijn leven is verre van gestructureerd. Met een eigen branding bureau, een sociaal leven die zich netjes over heel Nederland heeft verspreid heb ik geen vaste tijdstippen om te eten. Ik vlieg regelmatig ’s ochtends de deur uit of ben aan het werk of onderweg tijdens etenstijd. Vaak heb ik wel fruit of een notenreep bij me, maar een oplossing voor de lange termijn is dit natuurlijk niet. De verleidingen voor ongezonde maaltijden liggen overal op de loer.

Gevallen voor Jimmy

Ik liep een tijdje geleden in de Albert Heijn en mijn oog viel op een verpakking wat leek op een vegan maaltijdshake met een toffe look. Het waren de portie verpakkingen van Jimmy Joy (Plenny shake). Ik kocht de smaken chocolade en vanille en kwam thuis tot de conclusie dat ik zonder shake beker niet ver ging komen. Ik was ervan overtuigd dat dit dé oplossing zou zijn voor de rest van mijn leven. Beetje naïef misschien, maar ik had in gedachten al een vrachtwagen vol Jimmy’s besteld en mijn koelkast volgepropt met de kant en klare vanille versie die ik inmiddels online had gespot. Ik gaf toe aan mijn verlangen en bestelde 2 grote verpakkingen shakes, 2 dozen kant en klare shakes, wat repen en natuurlijk een shaker.

Mijn eerste keer

Oh man, wat ben ik excited. Ik scheur de gaaf vormgegeven verpakking open en mik de inhoud van Jimmy’s chocolade versie in de shaker. Iets te hard, want er ontstond een ik-zet-de-poedersuiker-hard-op-tafel situatie. Op het moment dat de nutriënten me om mijn oren vliegen realiseer ik me dat ik beter eerst het water had kunnen afmeten. Ik besluit dan maar een maatbeker te pakken om de benodigde hoeveelheid water af te meten. Ik kijk op de verpakking en lees: “saves you time, money en effort”. Ik twijfel of ik deze mening met ze deel.

Wat een teleurstelling

Ik schud de shaker een volle minuut en open de beker. Een chemische geur walmt mijn neus binnen. Ik haal een keer diep adem en ik neem een slok. Ik knijp mijn oogleden stijf op elkaar, trek mijn neus omhoog en schud een keer snel met mijn hoofd. De substantie is lobbig, de textuur kruimelig en het smaakt naar karton. Een diepe teleurstelling maakt zich meester van me. Ik sla mijn ogen neer, knijp mijn neus dicht en klok de shake zo snel mogelijk weg. Mijn koelkast staat inmiddels ramvol en ik heb spijt.

Maar daar was Jake…

Een aantal weken later zag ik op mijn werk iemand met een andere shakebeker. Terwijl hij een slok wilde nemen dacht ik: “Sterkte” en grinnikte inwendig. Een paar dagen later zaten we aan de lunchtafel en ik vertelde over mijn deceptie en verbroken liefde met Jimmy. Hoe goed de reviews ook leken en hoe lekker de verpakking ook smoelt, de smaak is afschuwelijk. Hij vroeg me zijn shake te proeven, maar ik bedankte vriendelijk. De volgende dag deed hij een nieuwe poging. Ik zwichtte en nam een slok. Mijn ogen schoten wijd open en ik begon te lachen. WOW! Dit is serieus lekker zeg ik verbaasd. Hij lacht en dacht waarschijnlijk: “Told you so”. Hij geeft me 2 van zijn verpakkingen om te proberen. In de dagen daarna had ik mijn eerste date met Jake. Over mijn “light” ontbijtshake deed ik een uur of 2 en was vol tot ver in de middag. De textuur van de Jake shakes is veel smoother en minder kruimelig. De smaak is eigenlijk gewoon zoals je hem verwacht en de smaak hoort te zijn.

He is just my type

Ik weet dat smaken verschillen. Smaak is relatief, maar als je het aan mij vraagt zit er wel degelijk een verschil tussen smakelijk en onsmakelijk. Als je een vegan maaltijdvervanger zoekt zou ik je adviseren om niet te snel te oordelen. Probeer verschillende merken en kies je favoriete smaken. Maar als ik je ongeneeerd een dikke tip mag geven: Start met de producten van Jake. Ik wil hem graag delen, ik ben de beroerdste niet ;). Ik zag trouwens dat ze nét nieuwe producten hebben gelanceerd en de koffie shake is echt amazing.

Omdat ik zo hysterisch enthousiast ben over Jake informeerde ik of ze ook kant en klare shakes krijgen. En inmiddels weet ik uit betrouwbare bron toevallig dat Jake over minder dan 8 weken met een oehlalalalalalaaaaa kant en klare vegan chocoladeshake komt. De smaak? Real chocolatemilk waarvan het water in je mond loopt.

*zucht en glimlacht*

I think I finally found the love of my life

Al mijn vooroordelen over maaltijdshakes zijn verdwenen. Wat een man al niet voor elkaar kan krijgen. In mijn auto liggen inmiddels standaard Jake’s op voorraad met een fles bronwater voor de momenten on the go.

JOE ;)

Ben erg benieuwd of jij weleens een vegan maaltijdshake hebt geprobeerd, wat je ervaring is en of je een favoriet merk hebt.

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

21 artikelen 18 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *