Trek je comfy schoenen aan, neem wat hongerige vrienden mee en laat je smaakpapillen tintelen. Beleef in 180 minuten de 3 meest smaakvolle uren ever. Samen met een lokale vegan tour guide ga je te voet op avontuur langs 4 unieke vegan restaurants om authentieke lokale gerechten te proeven en de trendy hotspots van de stad te beleven. Vegan Food Tours selecteerde niet alleen de restaurants voor je, maar ook de lekkerste lokale bites en meest sprankelende drankjes one bite at a time. En heb je een allergie, dieet of andere wens? No problem!

Vegan Food Tours Amsterdam

Ik sprak met Sergi Galiano, medeoprichter van Vegan Food Tours, over zijn waanzinnige concept en zijn vegan leven.

Sergi: “Ik werd vegan door een challenge”

Een aantal jaar geleden werd Sergi uitgedaagd door een vriend. Die vriend – bodybuilder, topsporter, vegan en YouTube influencer – daagde hem uit om een 30 dagen vegan challenge te doen. Check hier zijn 30 dagen challenge. Sergi: “Ik zag er in het begin het nut niet echt van in, maar ik werd van alle kanten bestookt met motivatie en gespamd met enthousiasme tot ik er gek van werd dus ik dacht, oké ik doe het gewoon!” Hij stopte met het eten van vlees, eieren en zuivel en leeft vanaf dat moment 100% plantbased. Sergi leeft inmiddels alweer een paar jaar in Dubai. Hij reisde de wereld rond, woonde een tijd in Scandinavië, Spanje en Amerika.

Cruelty free, super groen en duurzaam

Sergi verteld: “Tijdens de reizen die ik maakte was ik altijd op zoek naar goede vegan restaurants met lekkere gerechten. Het kostte vaak veel tijd voordat ik iets gevonden had en het was daarnaast ook afwachten of dat dat wat ik had gevonden ook écht lekker was. Toen ik terugkwam in Barcelona was ik zo enthousiast van het concept van een vriend die Food Tours organiseerde en mezelf hardop de vraag stelde: Waarom bestaan er geen Vegan Food Tours?”

Zo ontstond Vegan Food Tours. Het concept is simpel, maar gaat veel verder dan enkel en alleen een toffe foodtour in trendy steden. Sergi: “Omdat je niet hoeft te zoeken naar een locatie en lekker eten scheelt het je tijd. Je jumpt direct in het beste vegan aanbod wat er in de stad te vinden is. We willen niet zomaar een goede food experience bieden, maar het combineren met een local experience, natuurlijk cruelty en risk free.”

Big news! Meer steden zijn onderweg!

En dat blijkt. Sinds 2016 is Vegan Food Tours actief in Amsterdam, Rome, Barcelona en op 2 locaties in Londen. De verwachting is dat in augustus Berlijn aansluit en in september Lissabon. Sergi hoopt in 2019 Vegan Foodtours in nog 4 of 5 steden aan te kunnen bieden.

Eigenlijk doen we aan een vorm van activisme

In het gesprek wat ik met Sergi had ontdekte ik dat het niet zomaar een leuk initiatief is. De organisatie verbindt tussen vraag en aanbod en het combineert sublieme smaak, een gave omgeving met een fijne sfeer. Sergi: “Hoe groter we groeien, hoe meer invloed we hebben. Hoe meer invloed we hebben hoe meer geïnteresseerd restaurants worden en hoe meer concurrenten van de restaurants geprikkeld raken. Het resultaat? Een sneeuwbaleffect in het verrijken van menukaarten met vegan aanbod.” De kracht onder ons concept is de missie om bewustwording te verspreiden en eigenlijk is Vegan Food Tours een vorm van activisme. Mooi toch?

Sergi's geheimen om vegan awareness te creëren in je persoonlijke leven.

– Iedereen heeft een andere reden om vegan te leven. Het één is niet beter dan het andere.
– Maak geen probleem van je lifestyle, maar maak een statement door te laten zien dat je een compleet normaal leven kunt leiden als vegan in elke situatie.
– Vergeet niet, je kunt mensen niet dwingen om te veranderen. Iedereen maakt hierin zijn eigen keuze. Forceer niet, maar inspireer door een krachtig voorbeeld te zijn.

Enjoy the best food dichtbij huis. Amsterdam it is!

Ben je op honeymoon, met (non) vegan friends, op citytrip of gewoon in Amsterdam? Ontdek de vegan scène en wandel al watertandend met je tourguide door Oud-West, kunstateliers, de foodhallen, Alchemist garden en Kababi. Tussendoor ontdek je de bitterballen van de vegan junk food bar, loop je met een big smile en met een Dutch Weed Burger in je buik verder naar Mastino voor Pizza! Because, pizza is always a good idea.

Hey! En als je vrienden, familie of medereizigers nou geen vegan zijn? Neem ze gewoon mee, challenge ze en ik durf te wedden dat ze naar huis gaan met de overtuiging dat vegan food freakin’ delicious is en “zo gek nog niet”.

Of ben nou binnenkort in Rome, Londen, Barcelona of later dit jaar in Berlijn of Lissabon? Sleep je reisgenoten mee op een Vegan Food Tour. Wij zijn knetter benieuwd wat je ervan vond en wat je meest favoriete gerecht was! Je boekt je Vegan Food Tour via veganfoodtours.com.

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

22 artikelen 16 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *