Voor als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan maar wel lekker en gezond wilt eten. En perfect voor deze tropische temperaturen! Dit is een van m’n favoriete gerechten en oh zo simpel te maken: frisse zomerse Gazpacho. Nog geen 10 minuten werk en een paar uur wachttijd. Je hebt wel een blender of keukenmachine nodig.

 

Ingrediënten:

  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper (zonder pitjes)
  • 3 tomaten 
  • teentje knoflook
  • pak tomatensap
  • handvol basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Snijd alle groenten in grove stukken en doe het in de blender. Giet het tomatensap erbij. Blend het tot alle stukken klein zijn en je een heerlijke lichte soep hebt. Zet het zo’n twee uur in een afgedekte schaal in de koelkast. 

Schep de soep in mooie kommen of glazen (ook leuk bij een borrel!), druppel er wat olijfolie in en peper en evt zout. That’s it.

Eetze!

Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en yoga-docent in opleiding. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Facts

23 artikelen 0 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *