Zodra de temperatuur boven de 20 graden stijgt woon ik in mijn Havaiana’s. Of woonde moet ik misschien zeggen. Ja, ik ben gek op slippers, maar een stom toeval maakte me er ineens akelig bewust van dat die rubberen dingen aan mijn voeten helemaal niet zo vriendelijk zijn als ik dacht. Ik vond 2 duurzame alternatieven voor Havaiana’s voor je. De 100% vegan slippers van de merken Indisole en Flip*Flop.

Hoe groen zijn slippers eigenlijk?

De meeste slippers zijn inderdaad vegan. Strikt genomen niks aan de hand zou je denken, maar met de wetenschap dat je door het dragen van Havaiana’s eigenlijk gewoon bijdraagt aan de negatieve belasting van het milieu leek het me toch waardevol om de alternatieven met je te delen.

Met een beetje geluk is het voetbed van je slippers gemaakt van synthetisch rubber en gaan ze nét een zomer mee. De meeste slippers zijn gemaakt van polyurethaan, een bijproduct van ruwe olie wat is gecodeerd met recycling code 7. Code 7 is een restcategorie. Plastic dus waar niemand iets mee kan. Dit plastic wordt dus meestal gewoon verbrand! Op de website van de Plastic Soup foundation kun je hier meer over lezen.

1. Flip*Flop originals
vegan slippers

Het Duitse merk Flip*Flop bestaat al sinds 1997. Ze maken trendy, tijdloze slippers. Eigenlijk hebben ze van het meest eenvoudige schoeisel een hot mode item gemaakt. Het merk werkt samen met internationale beroemdheden, beïnvloeders en A-merken zoals Porsche, Tamara Comolli en VOGUE om zo toffe collecties te lanceren.

Ik heb inmiddels mijn één paar versleten Havaiana’s vervangen met een paar vegan Flip*Flop originals. Super comfortabel, ultra licht (maat 37 weegt maar 162 gram) en antislip! De slippers zijn gemaakt van 100% veganistische materialen, zijn vrij van schadelijke stoffen, diervriendelijk (YAY), zonbestendig (geen gloeiend hete zolen) en kunnen gewassen worden op 30 graden. I like them a lot!

Damesmaten: 36 t/m 42
Er zijn ook heren- en kindermodellen verkrijgbaar, maar zover ik kon ontdekken, helaas nog niet in Nederland.
Prijs: ca. € 30 – € 50

In Nederland zijn de vegan Flip*Flop slipper verkrijgbaar bij Zalando.

2. Indosole vegan
slippers

Indosoles zijn de meest duurzame, vegan slippers ter wereld claimen ze zelf. Ze worden gemaakt van moeilijk te recyclen banden, veganistische kunststoffen en natuurlijk rubber met zo weinig mogelijk water en grondstoffen.

In Nederland kun je je Indosole slippers scoren bij Behind the Pines.

Herenmaten: 40/41, 42, 43/44, 45, 46/47
Damesmaten: 35/36, 37/38, 39/40, 41/42
Prijs: ca. € 35

Laat je een reactie achter wanneer je meer adressen weet waar je deze toppers kunt kopen of wanneer je andere duurzame, vegan flip flop merken kent? Alvast een big thanks, want ik kan er nog wel een paar gebruiken 😉 You never have too many pairs of flip flops.

Photocredits: Indosole

"If there's a vegan option, why not?"

Jenneke Wever | vegan to be

Jenneke Wever

Brand Designer | vegan-to-be

Brandboss, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als brand designer is ze gespecialiseerd in het ontwikkelen van merkstrategieën en creatieve identiteiten voor independent brands. Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, fashion & design merken en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

11 artikelen 0 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *