Er zijn vaak genoeg momenten om het leven te vieren! En daar hoort soms overheerlijke champagne bij. Vegan natuurlijk. Wijn, port en dit soort dranken zijn lang niet altijd veganistisch, zelfs geregeld niet eens vegetarisch. Ik herinner me nog goed dat ik het ontdekte. We hadden net een heerlijk etentje thuis gehad en de wijn had rijkelijk gevloeid zoals ze dat zeggen. Bij het natafelen viel mijn oog op het etiket waarop stond ‘contains egg’. Wat?! Ei in de wijn? Ja dus. Ik dook in de wereld van wijn en het was al snel duidelijk: bij het klaren wordt met regelmaat gebruik gemaakt van dierlijke producten (zie kader onderaan dit artikel). Het staat maar zelden op flessen vermeld. Wel zie je steeds vaker een logo of vermelding dat de wijn vegan is. Dat is wat mij betreft pas echt feestelijk.

Goed, terug naar champagne. Want keuze in vegan champagnes is er volop, bijvoorbeeld deze:

  • Moët & Chandon
  • Piper Heidsieck
  • Veuve Clicquot
  • Taittinger
  • Laurent-Perrier
  • Krug
  • Dom Perignon

Heb je een andere champagne op het oog? Check dan via de website of app van Barnivore of deze vegan geklaard is.

Proost!

 

Dierlijke producten waarmee vaak wijnen worden geklaard:

  • Eiwitten

  • Caseïne (melk)

  • Gelatine (varkensbotten)

  • Visslijm

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 54 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *