Na mijn blamage van vorige maand twijfel ik oprecht of ik nou degene moet zijn die jou gaat helpen om de vegan liefde van je leven te vinden. Ik ben namelijk niet per se dé expert op het gebied van liefde. Laat staan op het gebied van “vegan liefde”. Je zou kunnen zeggen dat ik eerder expert ben in het aantrekken van bijzonder hysterische situaties zeg maar.

Of het komt omdat de zon weer begint te schijnen en alle dieren zich massaal beginnen voort te planten, ik weet het niet. Ik werd na mijn column van vorige maand overladen met berichten van mensen die me besloten op eigen initiatief te helpen. Wat overigens voor alle duidelijkheid niet noodzakelijk was. Enfin, de koppelacties schoten als paddenstoelen uit de grond en date tips anno 2019 werden massaal met me gedeeld.

“Ja, eh…bedankt.” Denk ik.

Inwendig gilde ik af en toe. Van ellende welteverstaan. Ten eerste was deze situatie al een tijd geleden, het leek me onverstandig dit in the heat of the moment te delen en ten tweede: ik ben helemaal niet op zoek naar de vegan liefde van mijn leven.

Tinder voor vegans

Gekscherend ontving ik na mijn vorige column veel linkjes naar apps en websites waar ik wel terecht zou kunnen. Ik surfde wat rond en besloot het met je te delen, want eerlijk is eerlijk ladies and gentleman… we googlen allemaal massaal op termen als: “Tinder voor vegans”, “Vegan dating app” en “vegan dating nederland”. Ik besloot uit nieuwsgierigheid op ontdekkingstocht te gaan en me buiten de gebaande paden van de reguliere dating platforms te begeven.

Met dating apps als Tinder, Happn, Lexa, Bumble, e-matching en Mint op je telefoon ben je tegenwoordig binnen no-time in contact met mr. of mrs. handsome. Maar wat als je als vegan op deze platformen telkens geconfronteerd wordt met vleesetende, vegan haters. Je gelijkgestemde ziel vinden op een speciaal platform voor vegetariërs en veganisten dan maar?

Gek of geniaal

Hardop vraag ik me af of dat niet een beetje te ver gaat? Ik leef een vegan lifestyle, maar ik ben geen vegan? Ik ben ook geen bloempot, koffiemok of fiets. Ik bedoel daarmee te zeggen. Het is niet mijn identiteit. Toch? Ik besef me dat de meningen hierover verschillen, maar ik blijf de labels, stickers en identificatie gek vinden, maar daarentegen dating apps voor speciaal voor vegans vind ik sinds mijn vorige avontuur GE-NI-AAL!

Vol frisse moed begon ik mijn zoektocht naar “the ethical one”. Ik kwam op platforms waar ik eerst elke noot en groentesoort moest benoemen die ik wel- en niet eet voordat ik überhaupt ook maar kon zien wat het aanbod was.

I need a drink

Uiteindelijk las ik een aantal profielen door en wat me opviel was dat er een soort food fetish hangt rondom de mannelijke vegans: “Hummus sexual”, “douchen met havermelk”, “Hummus & chill”… Oh boy, oh boy, wat een originaliteit. Ik geef de schuld aan avocado’s, want omega-3.

Naast de hummus fetish kwam ik toch ook wel toffe profielen tegen. Mannen met een gewoon leven, een gewone baan en een gewoon huis. What a relieve! Wat me trouwens wel stoorde is dat de meeste apps en websites die er zijn voor vegans, vegetariërs en green people erg onhandig en zinderend traag zijn. Wat niet erg is, als je 30 uur per dag de tijd hebt om door profielen te tijgeren en het niet erg vindt om een app 40 keer opnieuw op te moeten starten. Maar het is 2019 en we kunnen naar de maan dus ik besloot de beste dating apps voor voor je te selecteren.

Zo kom jij je vegan crush sneller tegen, hoef je niet lang na te denken over een hotspot voor je eerste date en voorkom je dat je date heel romantisch zijn vork met biefstuk voor je mond laat zweven om te proeven.

Ben je nog single? Hier kun je hem of haar vinden:

Seeds top 5 van vegan dating apps

1. Veganific
Download de app: ios | Android
Hier lees je een uitvoerige test van de app Veganific door de Volkskrant.

2. V Love
Download de app: ios | Android

3. Veggly
Download de app: ios | Android

4. HunnyBee
Download de app: ios only

5. VeganD
Download de app: Android only

Ik weet dat het wat persoonlijk is en ik zal je niet vragen op welk platform jij ronddwaalt, maar een goede tip, van een vriendin, mag je ook met me delen 😉

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

21 artikelen 19 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Angel

  29 december 2019 om 10:42 uur

  Dank je. Alhoewel ik denk dat de liefde vanzelf op je pad komt als het zo moet zijn. Vind ik het toch interessant, gewoon dat het bestaat!
  Misschien kun je er wel meer gelijkgestemde vrienden door ontmoeten. Want steeds eten met mensen die vlees eten begint me tegen te staan. Herkenbaar is het feit, vegahaters, iets wat ik zelf totaal niet begrijp. Hoe kun je mensen haten die van dieren houden, best eng toch? Een een leuke blog.

  • Jen Verwé

   Jenneke Wever

   29 december 2019 om 12:08 uur

   Dank je wel voor je mooie woorden Angel✨

 • Stephanie

  27 juni 2019 om 13:50 uur

  Heej, wat leuk dat je Veganific hebt genoemd.

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   28 juni 2019 om 19:19 uur

   Ha Stephanie!

   Graag gedaan!

   High Five,
   Jen

 • BV

  7 maart 2019 om 14:36 uur

  Leuk artikel en goede tips!
  Met 1 ding ben ik het overigens niet eens. Je bent mijns inziens -als je veganistisch eet en kookt- toch wel (net als een fiets een fiets is) een ‘vegan’. Dat wil zeggen: net zo veel ‘vegan’ als je ‘roker’ bent wanneer je elke dag rookt. Het samenleven met iemand die per se wil blijven roken, is het zelfde als samenleven met iemand die per se geen vlees wil eten of bereiden (of juist per se wel wil blijven eten). Je kunt daar beter niet aan beginnen….

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   7 maart 2019 om 15:50 uur

   Ha B.

   Mooi stukje reflectie. Ik begrijp wat je schrijft en het is inderdaad een boeiend vraagstuk. De vergelijking met een roker is wel raak, maar nog steeds denk ik dat het geen onderdeel is van iemands persoonlijke identiteit. Of iemand nu wel of niet rookt,
   alcohol nuttigt, auto rijdt of dierlijke producten gebruikt. Ik besef me wel dat mensen zichzelf graag willen categoriseren, maar ik merk dat ik zelf (nog) moeite heb met alle labels. Ik ga er nog eens over nadenken 🙂 Dank je wel, voor je compliment en je visie. Er valt zeker iets te zeggen voor je standpunt.

   High Five,
   Jen