Waar moet je zijn als je vegan wilt eten in Breda? Wij zetten deze maand dé vegan hotspots in Breda voor je op een rijtje. In willekeurige volgorde van verrukkelijkheid overigens 😉

Koffiebar Sowieso Breda

The best haverlatté in town, sowieso! De geur van de verse vegan carrotcake ruik je wanneer je je voet over de drempel zet van deze huiselijke koffie hotspot. De koffiebonen worden zelf gebrand, amai en het meeste aanbod is vegan, maar altijd gezond en gemaakt van natuurlijke, lokaal geproduceerde ingrediënten. En in de zomer? Plof je gewoon in de heerlijke stadstuin.

Nieuwstraat 46, Breda
Bezoek de website

Restaurant LOFF

Tof concept alarm! Bij LOFF eet je duurzaam en vegan. Je weet bovendien altijd precies wát je eet: bij ieder gerecht van de circa 40 gerechten vind je namelijk een kaartje met de ingrediënten. Wel zo handig wanneer je bijvoorbeeld een voedselovergevoeligheid hebt.

Na het opscheppen, laat je jouw bord steeds afwegen bij de bar. De kosten liggen rond de € 3,- per 100 gram. Drankjes worden aan tafel geserveerd. Alles wordt op je eigen LOFF pas gezet waarmee je aan het einde van je bezoek in één keer alles afrekent.

Wilhelminastraat 15,Breda
Bezoek de website

 

Ethiopisch Restaurant Walia

 

Zin om er even tussenuit te gaan? Naar Ethiopië bijvoorbeeld? Oh en bij Walia eet je met je handen. Alle hoofdgerechten worden geserveerd op een injera. Een injera is te vergelijken met een pannenkoek. Alle injera’s dagvers bereid zodat ze het perfecte onderdeel van je maaltijd zijn. Scheur met je vingers een stukje van een injera af, pak je vegan verrukkelijkheid ermee op en neem een hap. Vergeet niet aan het einde een kopje koffie te bestellen. De traditionele Etheopische koffie ceremonie wil je niet missen!

Heuvelstraat 144, Breda
Bezoek de website

 

PuiCk Breda

 

Lunch je vegan buddha rainbow bowl bij PuiCk! Een toffe plek met een hoog wow gehalte. Plof op een chesterfield bank in een ‘gezellige huiskamer’ waar je omringd wordt met planten en industrieel spul. Wat ook te koop is overigens.

Veemarktstraat 56, Breda
Bezoek de website

 

Lunchroom Sunshine

 

Lunch wereldse smaken en maak kennis met diverse landen en culturen. In Breda? Ja! Bij deze gettaway in het centrum van Breda ga je gewoon even op mini-vakantie terwijl je geniet van je boek, klets met fijn gezelschap of gewoon van wat werk wat je af wilt maken. Ken je Japchae al? Het zijn Koreaanse noodles gemaakt van zoete aardappel, met groente shiitakes en oosterse saus. Nomnom vegan en voor minder dan € 10.

Lange Brugstraat 47, Breda
Bezoek de website

 

Black and White Kafe

 

Dit is toch wel één van onze favoriete hotspots. Niet in hartje centrum, maar wel een een volledige vegan kaart met een sportschool om de hoek. Black & White KAFE serveert naast plantaardige gerechten ook eerlijke koffie, organic cookies en taartjes. En 100% vegan dus. Je vertoeft er op balinese meubels gecombineerd met een industriële inrichting wat zorgt voor een hippe sfeer.

Takkebijsters 72, Breda
Bezoek de website

 

Bagels & Beans

 

The place voor koffie, vegan food & geluk. De plek waar de waan van de dag plaatsmaakt voor een moment van rust en awesome food. De persoonlijke aandacht en ambachtelijk bereiding van je vegan food terwijl jij met een glimlach om je heen alle indrukken in je opneemt. En als je moeite hebt met het maken van een keuze? Laat je betoveren door de meatless magic. It will leave you speachless.

Van Coothplein 15 & Gasthuispoort 2, Breda
Bezoek de website

 

Coffee & lunch 4 you

*TIJDELIJK GESLOTEN
 

Een beetje verstopt in het centrum van Breda zit nog een vegan hotspot. Naast de bibliotheek zit Coffee & Lunch 4 You. De lichte, frisse no-nonsense inrichting doet niet direct vermoeden dat ze hier een behoorlijke kaart vol vegan food hebben en een bezorgservice binnen een straal van 5km. Bestel je de huisgemaakte ‘rocky road’ dan betekent dat watertandend wachten op een bord met pure chocolade, nootjes en vegan marshmallows. Nomnomnomnom.

Oude Vest 31, Breda
Bezoek de website

 

Café De Kleine Wereld

De Kleine Wereld is een gezellige huiskamer waar jong en oud samenkomen en genieten: een grand café in het klein. De naam verwijst naar het kleine kerckenhuyske waarin het is gevestigd en het wereldse karakter van een café. Normaal staan er al een aantal vegan hapjes op de kaart, elke donderdag maken ze het helemaal compleet met een speciaal menu: Craft Beer en Vegan Food. Een kaart vol vegan junkfood om binnen of op het terras lekker van te smullen.

Grote Markt 59, Breda 
Bezoek de website

 

Zijn we hotspots vergeten? Laat het ons weten! We kunnen niet wachten om het te ontdekken.

Laatst bijgewerkt: 19 augustus 2019

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

18 artikelen 14 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Ymke

  13 februari 2019 om 13:36 uur

  Wat ben ik blij met deze aanvulling! Alleen De Saeck mis ik nog op deze lijst. Dankjewel Jenneke, zeker Walia ga ik snel uitproberen!

  Goeds!!
  Ymke

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   13 februari 2019 om 16:31 uur

   De Saeck! Goede tip! Dank je wel Ymke ✨