Handen wassen is natuurlijk al een basishygiëne. En zodra er een verkoudheids-, griep- of ander virus rondwaart is het verstandig om nog wat vaker je handen fris en schoon te wassen. Maar ja, al die zeep en het water maken je huid sneller droog. Soms zo droog dat je huid bijna op springen staat! Smeren dus om dat te vermijden, met een lekker geurende en voedende crème zonder dierlijke ingrediënten. We hebben de vijf beste merken vegan handcrème (#nospon) voor je op een rij gezet. Diverse merken zijn verkrijgbaar bij drogisterijen, biologische supermarkten of non-food webshops.

Weleda

Een merk dat al vele jaren producten maakt die niet alleen goed zijn voor jou, maar ook voor de wereld. Dat betekent dat het hele proces van het telen van de natuurlijke ingrediënten tot het transport naar de winkels zo duurzaam mogelijk wordt ingezet. Bovendien zijn ze partner van Natuurmonumenten, om nog een extra bijdrage aan de Nederlandse natuur te geven. Het bedrijf stelt een aantal keer per jaar haar eigen kruidentuin open voor bezoek, zodat je kunt zien waar de oorsprong van de producten lig. Ze hebben een uitgebreid aanbod van huidverzorgingsproducten, waaronder dus een aantal fijne handcrèmes. Veel is vegan, maar niet alles. Hier zie je wat wel vrij van dierlijke ingrediënten  is.

Bezoek de website

Dr. Organic

Een merk om sowieso enthousiast over te zijn, omdat zo ongeveer de hele collectie veganistisch is. En ook nog eens met natuurlijke ingrediënten, wel zo goed en lief voor je huid. Van douchegel en shampoo tot bodymilk en tandpasta. En handcrème dus ook, op een enkele variant met honing of andere bijenproducten na. Op de verpakking staat aangegeven of het geschikt is voor veganisten. Dr. Organic wordt onder andere verkocht bij Holland & Barrett, daar hebben ze heel vaak toffe acties zoals 2e product voor 1 euro. Dus wie budgetvriendelijk wil shoppen….

Bezoek de website

Lavera

Duitse degelijkheid is volop terug te vinden in dit merk. Kwalitatief heel goed, met puur natuurlijke ingrediënten van biologische oorsprong. Plus ze hechten als organisatie – en dus ook voor het assortiment – veel waarde aan duurzaamheid om ook onze planeet te beschermen. De handcrèmes zijn allemaal vegan en hebben het vegan keurmerk.

Bezoek de website

Lush

Een favoriet merk van velen! De originele namen, de ingrediënten van verse biologische groenten en fruit, etherische oliën en vrolijke kleuren: van zo’n beetje het hele assortiment word je vrolijk. En veel ervan is volledig veganistisch, wat duidelijk bij de producten staat aangegeven. De keuze in handcrèmes is lekker ruim.

Bezoek de website

Benecos

Prijstechnisch een heel interessant merk, want ze hebben er voor gezorgd dat de kwaliteit van producten heel goed is én de prijs laag. De ingrediënten zijn allemaal van natuurlijke oorsprong, goed voor jou en de wereld dus.

Bezoek de website

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 55 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *