Als je in of om Tilburg woont is het je vast niet ontgaan. Er is een oude bekende terug van weggeweest: De Groene Chef heeft weer een restaurant in de Tilburgse binnenstad. In de Emmapassage-in-aanbouw is tegenover boekhandel Gianotten een ‘foodcourt’ geopend: Mercado Emma. Daar heeft De Groene Chef een ruime en gezellige plek gevonden. We spraken met Groene Chef Alexandra van Rijen over de eerste periode op de nieuwe locatie, welke mooie gesprekken er ontstaan en welke nieuwe plannen er nog in de pijplijn zitten.

Wat leuk dat je weer een locatie gevonden hebt, hoe zijn de reacties?

“We hebben er echt van genoten om weer open te zijn voor het publiek. Het is zo leuk wanneer je meteen weer bekende gezichten ziet binnenkomen! Ik ben heel dankbaar voor de trouw van onze klanten en hun blijdschap over onze keuken. Dat geeft me de energie die nodig is om continu te blijven creëren.” 

bowl De Groene Chef

Het is een heel andere plek dan Bank15 waar je eerst zat. Wat voor mensen komen er? 

“Mercado Emma trekt een heel divers publiek. Er worden állerlei soorten delicatessen verkocht waarvan uiteraard niet alles vegan is. Maar er is ook voor de veganisten onder ons van alles te koop. Onze plantaardige keuken zit in een apart gedeelte van het pand. Leuk is dat er ook oudere mensen komen die dan vragen wat we precies doen en of je dan nog wel iets kunt eten! Er ontstaan altijd interessante gesprekken.

Wat mij opvalt is dat er héél veel mensen bezig zijn met minder vlees eten. Dat is natuurlijk een erg positieve ontwikkeling en iets wat ik hoor vanuit diverse leeftijdsgroepen. Ook thuis gaan mensen op zoek naar alternatieve manieren van koken en ik geef altijd heel veel tips en uitleg omtrent mijn receptuur. De interesse in de vegan kookworkshops is ook nog altijd groot.”

Mercado Emma

Hoe zijn de reacties op Mercado Emma? 

“Het is nog maar een paar weken open, dus er worden nog continu nieuwe dingen toegevoegd. Voor de foodies onder ons is er een hele leuke verzameling aan producten te vinden. Het bijzondere van Mercado Emma is dat er gegeten én gewinkeld kan worden. Ben je bijvoorbeeld dól op onze populaire kruiden aioli of sriracha mayo, dan kun je die vervolgens in de winkel kopen om er thuis van te genieten. En ook op dagen dat de live keuken gesloten is kun je afhaalmaaltijden van De Groene Chef vinden in de koelvitrines.”

En wat heb je nog meer op stapel staan met De Groene Chef?

“Binnenkort starten we met een maaltijdbox met een recept van De Groene Chef en daarbij de benodigde ingrediënten en groenten van Mercado Emma. Ook voor de komende feestdagen zijn we verschillende creatieve vegan concepten aan het ontwikkelen en uitwerken. Ook dit jaar gaan we de afhaal-kerstmaaltijden weer aanbieden.”

Wanneer en waar?

Bowl De Groene Chef

Kun je ook niet wachten om weer van een heerlijke maaltijd van De Groene Chef te genieten? Van donderdag tot en met zaterdag is Alexandra met haar team ‘live’ aan het koken in Mercado Emma. Op andere dagen kun je verse maaltijden afhalen uit de vitrine. In Mercado Emma vind je verder allerlei lekkere culinaire (cadeau)artikelen en delicatessen van zowel lokale als internationale afkomst, alles in mediterrane sfeer.

De Groene Chef in Mercado Emma, Emmapassage 20, Tilburg

Bezoek de website

Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en freelance yogadocent. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Facts

51 artikelen 16 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *