Omdat het koud is. Of juist omdat de zon je lippen uitdroogt. Of gewoon omdat het lekker is om een laagje zachte bescherming op je lippen te smeren. Lippenbalsem is het hele jaar een must have huidverzorgingsproduct. Vegan varianten zijn er tegenwoordig volop te krijgen, zowel online als bij fysieke drogisterijen. Wij hebben er diverse getest en de vijf beste merken (#nospon) voor je op een rij gezet.

Hurraw!

Wat ons betreft de absolute topper. Werkt geweldig en ze hebben veel keuze. Niet alleen is geuren, ook in soort balsem. Er zijn tientallen soorten sticks, een aantal tubes, verschillende varianten met kleur en speciale zonnebalsem met beschermingsfactor.

Bezoek de website

Human + Kind

Een merk dat veel vegan huidverzorgingsproducten heeft, dus een goede lippenbalsem mag niet ontbreken. Drie soorten hebben ze, alles als stick verkrijgbaar.

Bezoek de website

Lush

Dit merk heeft ontzettend veel vegan huidverzorging in het assortiment, dus ook als het gaat om lippenbalsems. De balsems zitten in een blikje, dus je smeert het met je vingers op je lippen.

Bezoek de website

Hema

Bij Hema vind je twee soorten lippenbalsem: van cosmeticalabel B.A.E. dat sowieso volledig vegan is en van het andere eigen merklabel. De lippenbalsems in handige stick zijn allemaal vrij van dierlijke ingrediënten. Van beide labels heb je keuze uit diverse smaken/geuren.

Bezoek de website

Kneipp

Zonder conserveringsmiddelen, minerale oliën, paraffine, siliconenoliën en kleurstoffen. Door de samenstelling werkt deze lippenbalsem heel lang en hoef je niet constant te smeren. Pluspunt voor wie het milieu een warm hart toedraagt: de onderzijde van de stick is van kurk, het doosje waar de stick in zit van graspapier.

Bezoek de website

Crazy Rumors

Een merk met bijzonder kleurige sticks en enorm veel keuze in geuren, waaronder heel aparte geuren voor de liefhebbers. De ingrediënten zijn bovendien allemaal natuurlijk en afkomstig van planten, fruit en groenten.

Bezoek de website

Benecos

Een merk dat als het gaat om make-up al veel vegan soorten in het assortiment heeft. En zo ook een aantal lippenbalsems. Verkrijgbaar in naturel en verschillende zoete geuren.

Bezoek de website

Heb jij een vegan lippenbalsem ontdekt waarvan je vindt dat we die absoluut moeten leren kennen? Laat het ons weten, we testen het graag!

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

77 artikelen 51 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *