Of ik een blog over vegan nagellak wilde schrijven.. Jazeker wil ik dat! Want wat is nu een beter excuus om een nieuwe serie kleurtjes aan te schaffen? 

Heel eerlijk gezegd heb ik door de jaren heen best een hele verzameling nagellak aangelegd. Maar of die flesjes allemaal zo verantwoord geproduceerd zijn, weet ik eigenlijk niet (zo zet ik zelf ook nog steeds stappen vooruit op het vegan pad). Gelukkig is er tegenwoordig een flink aantal nagellakmerken dat zich vegan mag noemen; geen ingrediënten afkomstig van dieren en ook niet getest op dieren. En ook met meer dan genoeg keuze qua kleur. Ik noem er een paar (#nospon). Dit artikel is bijgwerkt in april 2019.

 • Glossworks
 • Benecos
 • BOHO
 • S’N’Bio
 • Bwc 

En alle nagellakken van de Hema zijn vegan! Eerder schreef ik dit artikel over de nagellak van Rituals, ook vegan.

De nagellaktest heb ik serieus aangepakt 😉 Ik ging voor een mix van kleuren waar ik de rest van het jaar wel mee toe kan. De Tanfastic Nude van Glossworks voor een nette look voor door de week. Of  juist de Deepest mulberry van bwc (foto) voor een stylisch look. De blauwe glitter van S’N’Bio is op m’n teennagels beland; klaar voor de lente! 

Beter voor de dieren, beter voor jou

Naast dat vegan nagellak natuurlijk goed is voor de dieren (dierenproeven kan echt niet meer en is ook niet nodig) is veel van deze nagellak ook minder schadelijk voor jezelf. Oplosmiddelen, polymeren, verdunningsmiddelen en weekmakers zijn maar een paar van de chemische ingrediënten die je op je vingers smeert. De alternatieven worden 10-FREE, 9-FREE en 8-FREE genoemd; nagellakken die veel minder chemische stoffen bevatten. Een heel duidelijk artikel hierover vind je op de site van Bevegan.

 

Ook heb ik nog wat onderzoek gedaan naar de mij meer bekende merken; OPI en Koh. OPI Nederland stuurde me de reactie van OPI USA door: 

“OPI products does not perform animal testing, nor do we contract for anyone else to do animal testing on our behalf. When “live” testing is required for safety reasons, we use paid, informed, human volunteers — not animals. This has always been OPI’s policy since our founding in 1981.”

Of er ook geen dierlijke ingrediënten gebruikt zijn, wordt hieruit niet duidelijk.

Van Koh heb ik helaas (nog?) geen reactie ontvangen.

Waar te koop?

De genoemde merken vegan nagellak zijn o.a. verkrijgbaar bij de volgende webshops:

Be vegan

Solo Bio Mooi

Vega Life

Green Beauty Shop

OZN Vegan

Vegan nagellak dus. Natuurlijk!

Pascal van Hombergh

Veggie-fan | Inspiratiepartner Seeds

Marketeer en business development manager. Daarnaast is ze orthomoleculair voedingsdeskundige en freelance yogadocent. Ze laat zien dat genieten van het leven en een gezonde lifestyle hand-in-hand gaan. Voor Seeds schrijft ze over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en deelt ze haar persoonlijke tips: waar te eten, wat te maken en wie te volgen.

// Facts

46 artikelen 14 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Felmy

  16 december 2019 om 15:27 uur

  Hoi Hoi!

  De ICONails van Catrice (kruidvat/Etos) kan er nu ook bij 🙂

  Trouwens, Catrice heeft sinds een tijdje heel wat vegan cosmetica toegevoegd en een statement op hun site gezet dat ze niet aan dierproeven doen, of hadden jullie hier toevallig al een post over?

  Jullie hebben een heel fijne site 🙂 vandaag ontdekt, happy!

  • Pascal van Hombergh

   16 december 2019 om 17:38 uur

   Hi!
   Bedankt voor de tip! Die had ik nog niet gevonden. Ik zal het merk binnenkort eens bekijken en het artikel updaten.
   Enne.. bedankt voor het compliment 🙂 Spread the word 😉