Als je haar maar goed zit! En dat zit het zeker met shampoo waarvoor geen dierproeven zijn gedaan én die vrij zijn van dierlijke ingrediënten. We hebben de merken voor je op een rij gezet die je makkelijk kunt verkrijgen. De meeste bij ‘groene’ drogisten zoals Holland & Barrett, andere bij webshops (zie kader onderaan dit artikel) en via de websites van de merken zelf. Veel merken hebben shampoos voor zowel vrouwen als mannen en bij een heel aantal vind je ook andere producten zoals conditioners of haarmaskers. Opvallend veel van de merken gebruiken natuurlijke ingrediënten, extra goed voor jou én het milieu. Extra leestip: in dit artikel legt onze auteur Monique uit wat de zes verschillen zijn tussen natuurlijke en vegan shampoo.

Shampoo Bars

Zero waste, kleur- en geurrijk én superzuinig: een shampoo bar vervangt als snel 3 plastic flessen. In het begin kan het even wennen zijn om je haar te wassen met een shampoozeepblok, maar dikke kans dat je binnen no time om bent en de bar op een vrolijk schaaltje of de superhandige magnetische Soap Crush in de douche prijkt.

Bumibar vegan shampoo bar

Flessen

Flessen shampoo zijn volop verkrijgbaar in vegan varianten. Handig voor in de sporttas, een weekendje weg of gewoon thuis in de douche. Wel recyclen natuurlijk al dat plastic 😉

shampoo vegan makkelijk verkrijgbaar

Heb jij een nieuwe – makkelijk verkrijgbare – shampoo ontdekt? Laat het weten in de comments, dan zetten we het merk er graag bij.

Online shampooshoppen

Online shop je haarverzorging bijvoorbeeld hier (#nospon):

Be Vegan

Bewust Puur (aparte menutab voor vegan)

Big Green Smile (filter instellen op vegan)

Shop Like You Give A Damn

SoloBioMooi (aparte menutab voor vegan)

Danielle de Jonge vegan ambassadeur Seeds

Danielle de Jonge

Vegan ambassadeur | Professioneel spreker

Ondernemer, bestuurder, dol op natuur, ambassadeur dierenwelzijn, ruim 20 jaar vega en al jaren vegan. Als professioneel spreker, trainer en auteur van managementbestsellers helpt zij bedrijven zakelijk onweerstaanbaar aantrekkelijk te zijn. Op deze website schrijft ze achtergrondartikelen, tips, interviews en reviews over de complete plantaardige levensstijl. En Daniëlle is de drijvende kracht achter de zakelijke dienstverlening van Seeds.

// Facts

78 artikelen 55 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *