Vegans zijn gepassioneerd en pretty chill. Zonder twijfel. Hoewel het ogenschijnlijk onbelangrijk lijkt of iemand wel of niet vegan is, blijkt dat in de praktijk toch anders te zijn. Hoe is het eigenlijk om als vegan te daten met een niet-vegan en andersom.

Help mijn date is vegan!

Wanneer je voor het eerst ontdekt dat je nieuwe catch vegan is, kan het ietwat shockerend zijn. Waarschijnlijk dacht je dat alle vegans in tie-dyed kleding lopen, leven in boomhutten en elke week meelopen in een activistische protestmars. Maar jouw date ziet er normaal uit, misschien is hij of zij zelfs woest aantrekkelijk. Je vraagt je af of je überhaupt samen ergens wat kunt eten, wat je eigenlijk moet koken en je vraagt jezelf direct af of je zelf ooit zonder kaas, melk, vlees & eieren kunt leven. En dit alles schiet door je heen in 1.2 seconden. Ik begrijp het.

No worries!

Maar wees niet bang. Vegans zijn gek op eten! Je kunt ons overal mee naartoe nemen, want we zijn masters in Jenga. Als er geen vegan maaltijden zijn, dan bouwen we zelf een bord vol awesomeness. Vegans kunnen op mij na, over het algemeen goed koken. We willen je niet veranderen en hebben geen hekel aan je wanneer je geen vegan bent. Het enige wat we willen of misschien moet ik nu namens mezelf spreken. Het enige wat ik belangrijk vind is dat je een goed mens bent en neem me asjeblieft niet mee naar het dolfinarium op date of begin een propaganda over eiwitinname en vitaminetekort. Vegan zijn is geen identiteit. Het is een manier van bewust leven.

Daten niet-vegans liever geen vegan?

Nee, gelukkig is er hoop. 😉 Ik las laatst dat toch 70% van de niet-vegans een vegan willen daten en dat uiteindelijk 60% een serieuze relatie zou willen met een veganist. 20% daarvan is overigens akelig bang dat ze gedwongen worden om te stoppen met het eten van vlees, kaas, zuivel en eieren. Ik had er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan dat veel niet-vegans zo’n heftige angst hebben voor het veganisme en bol staan van de onbewuste vooroordelen. Toen ik het artikel las dacht ik ineens terug aan een gek gesprek wat ik heb gehad.

Ik ontmoette mr. Nuthead op een dating platform

Een tijdje geleden besloot ik op verkenning te gaan in de wereld van online daten. Achteraf niet echt mijn ding. Ik kwam in contact met iemand die zich profileerde als een gevatte superman met een kofferbak vol humor en ik? Ik was getriggerd natuurlijk. Aan het eind van de avond besloot hij me te googlen en zo ontstond en eindigde dit gesprek:

help mijn date is vegan:

Maar stiekem weet ik het zeker

Wanneer we massaal stoppen met oordelen

Bewonder je in no-time de overtuigingen en toewijding van je vegan date en er is een kans dat je hem of haar, met een grote glimlach op je gezicht, gekscherend, je “vegan snack” gaat noemen en voor geen goud meer wilt missen. Date een vegan, it will rock your life.

En ik? Ik laat dat online daten even voor wat het is.

Jen Verwé

Jenneke Wever

Brandboss on a mission

Brandboss on a mission, creative soul, ondernemer, coffeejunk en dwarsdenker. Als merkstrateeg en branddesigner helpt ze betekenisvolle ondernemers en organisaties om met een sterk merk te groeien om zo meer positieve impact te kunnen maken. #earthmatters #makeimpact Voor Seeds duikt ze in de wereld van vegan lifestyle, hotspots & design brands en schrijft ze over haar rocky road naar een vegan lifestyle.

// Facts

22 artikelen 14 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Karin

  28 februari 2019 om 8:27 uur

  Ik ga echt stuk om je verhaal!
  Heerlijk om je verhalen te lezen Jen.
  Liefs Karin

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   28 februari 2019 om 11:51 uur

   Hahahaha thanks lieve Kaat! Je kent me toch 😉

 • Mieke

  12 februari 2019 om 15:18 uur

  Wat een kansloos figuur! Jammer dat hij meteen de deur dichtgooit. His loss, dat wel! 🙂

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   13 februari 2019 om 5:50 uur

   haha het was inderdaad een bijzondere ‘ontmoeting’ Mieke! En die deur? 😉 minder erg *grijns*.

 • Ymke Postmaa

  31 januari 2019 om 17:29 uur

  Wat ben je leuk Jenneke!

  Met veel plezier heb ik je verhaal gelezen, mr Nut head is hartstikke nuts! Mooi dat je je zo inzet voor een veganistische levensstijl, voor een mooiere wereld zijn lansbrekers nodig!

  Ik dek de tafel vast, kan ik mijn gezin straks weer een komkommer en rauwe wortel voorschotelen.

  Alle goeds!!

  Ymke Postmaa

  • Jen Verwé

   Jen Verwé

   1 februari 2019 om 10:56 uur

   Wat heerlijk dat je de tafel dekt voor komkommer en rauwe wortel Ymke 😉 En dank je wel! Voor je reactie, woorden & empowerment. Tof dat je er bent en meeleest. Blijf vooral in de buurt.

   High Five,
   Jenneke