Nu dat de koudere dagen in aantocht zijn en de verwarmingsknoppen weer worden gevonden, krijg je ook sneller last van droge lippen. Er ontstaan velletjes en zelfs scheurtjes. Geen fijn gezicht. En het voelt ook gewoon niet zo lekker. Hier lees je welke lipverzorging je nodig hebt om van die velletjes af te komen. En, hoe je dat vegan-proof doet.

 

Waarom heb ik droge lippen?

Weet wat je smeert is niet voor niets mijn motto 😉, dus we beginnen met wat achtergrondinformatie. Waarom barsten je lippen zodra het weer droger en kouder wordt? Nou het zit zo. Je lippen zijn kwetsbaar om een aantal redenen.

  1. Niet iedereen heeft talgkliertjes in zijn of haar lippen. Sommige mensen hebben er slechts een paar. Hierdoor lukt het je lippen niet om ze voldoende gehydrateerd te houden, zodra het droger en kouder wordt.
  2. Je lippen hebben geen hoornlaag die het kan beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
  3. Omdat er geen melanine in je lippen zit, zijn ze kwetsbaar voor zonlicht.

Je lippen kunnen dus wel wat extra hulp gebruiken om in goede conditie te blijven.

 

Tip 1: smeren!

Het is belangrijk dat je je lippen elke dag verzorgt met een lippenbalsem. In de winter doe je dit bovendien meerdere malen per dag.

 

Tip 2: lippenbalsem met SPF

Het kan zijn dat er geen SPF in je lippenbalsem of lippenstift zit. In dat geval kun je daar ook een apart product voor gebruiken. Een hoge SPF is overigens niet nodig en bovendien ook niet mooi. Een hoge SPF zorgt namelijk voor een stroeve substantie en laat een witte waas achter.

 

Tip 3: niet scrubben

Scrub je je lippen, dan beschadig je ze gemakkelijk. Heb je toch last van velletjes en irriteer je je eraan? Smeer dan een beetje lippenbalsem op en wrijf zachtjes over je lippen met behulp van een washandje. Zo wrijf je de velletjes er zachtjes af. En zodra de velletjes weg zijn, sluit je weer af met een laagje lippenbalsem.

 

lippenbalsmen-droge-lippen-vegan

Lipverzorging: cruelty free

Het is nu duidelijk – denk ik – dat lippenbalsem een belangrijk product is voor je dagelijkse verzorging en thuishoort in iedere badkamer. Nu kun je ook kiezen voor een vegan lippenbalsem.

Vegan lipverzorging:

  1. bevat geen dierlijke ingrediënten.
  2. is niet op dieren getest. Dit geldt voor zowel het eindproduct als de individuele ingrediënten.

Het spreekt voor zich dat dit beter is voor het dierenwelzijn, omdat de dieren simpelweg met rust worden gelaten.

 

Betaalbare vegan lipverzorging

Ik heb goed nieuws: de keuze is reuze! En het hoeft overigens helemaal niet duur te zijn.

Eerder schreef collega-auteur Daniëlle een fijn artikel over vegan lippenbalsem: de beste uit de test. Een persoonlijke favoriet van mij is de Benecos naturel.  Neem een kijkje zou ik zeggen en blijf lekker smeren!

 

 

 

Gastauteurs

Plantpower Partners

Naast de vaste auteurs werken we bij Seeds graag met andere experts. Gastauteurs die vanuit kennis en ervaringen waardevolle content delen over de plantaardige levensstijl. Zo dragen ook zij bij aan the vegan movement. "Let's inspire each other and create new things"

// Facts

122 artikelen 104 reacties

// Lees blogs

Deel dit artikel

// Praat Mee

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *