Bo Groot Antink

Bo Groot Antink

Als ik kijk naar de ‘ik’ van nog niet eens zo heel lang geleden, zie ik een absoluut-nog-niet-vegan. Een roomijsjes- en barbecuefan eerste klasse. Echter, sinds eind 2019 heb ik samen met mijn vriendin de stap gezet naar een geheel plantaardig dieet. Nou ja, de stap gezet…. We hebben impulsief besloten vol de andere kant op te lopen. Een betere keuze hadden we niet kunnen maken!

Maar waarom dan?

In het dagelijks leven ben ik vooral bezig met sport. Beachtennis om precies te zijn. Een kleine, maar snelgroeiende hippe strandsport. Samen met mijn beachttennispartner Dario ben ik al een aantal keer Nederlands kampioen geworden. In de sport draait alles om kleine marges. Aangezien wij in Nederland niet dezelfde trainingsfaciliteiten hebben als veel andere spelers in het buitenland, is ieder detail van belang. Voeding speelt daar uiteraard een grote rol in.

Vanuit steeds meer hoeken hoorde ik geluiden over veganisme in combinatie met topsport. Mijn interesse was gewekt! Omdat het internet zo vol staat met allerlei feiten en fabels over voeding, besloot ik voor de ‘trial and error’ methode te gaan; zelf testen! Daarnaast had ik ergens in mijn achterhoofd altijd al wel het gevoel gehad dat ik graag meer zou willen betekenen voor het dierenwelzijn, mijn gezondheid en het milieu. Tijd om hier wat mee te doen dus!

Mijn ervaringen

Na het zien van sommige documentaires – zoals The Game Changers – had ik stiekem best hoge verwachtingen van het overstappen op een plantaardig dieet. Ik zou ongeveer twee keer zoveel kunnen squatten en uit stand minstens een meter omhoog kunnen springen. Helaas was dit niet helemaal een reëel beeld. Wat ik wel erg duidelijk merk, is dat mijn energiepeil veel hoger ligt. Na een paar uur in het zand trainen kon je me vroeger oprapen, waar ik nu merk dat ik soms zelfs over heb voor een uurtje krachttraining in de avond. Daarnaast is de ‘after dinner dip’ verleden tijd, omdat ik merk dat mijn lichaam plantaardige voeding veel sneller opneemt.

Last but not least voel ik me veel oprechter naar mezelf toe. Het was niet altijd een prettig gevoel mijn ogen te sluiten voor dierenleed, eigen gezondheid en milieuschade. Nu ik dit niet meer doe voelt het alsof er een last van mijn schouders af is.

Seeds en ik

Ik merkte dat ik mijn positieve ervaringen graag wilde delen, zo ben ik bij Seeds terecht gekomen. Seeds is een perfect platform om de ‘plant-based lifestyle’ te verspreiden, dus daar maak ik gretig gebruik van! Ik schrijf vooral over mijn ervaringen in combinatie met (top)sport en voeding, maar ik kan soms best een uitstapje maken naar andere onderwerpen als tips of anekdotes die misschien behulpzaam voor je zijn!

Deel deze pagina