Brenda Waldekker

Hoewel ik in eerste instantie veganist ben uit ethische overweging, is gezondheid voor mij een belangrijk aspect. Na mijn studie culturele antropologie wist ik lange tijd niet zo goed welke kant het op moest met mijn leven. Ik raakte geïnteresseerd in voeding en gezondheid en ik voelde sterk de behoefte anderen te helpen. In 2015 behaalde ik daarom mijn diploma als gewichtsconsulente en begon ik mijn eigen online praktijk als Voedingscoach Brenda, waar ik mensen help de overstap naar een gezonde plantaardige levensstijl te maken. Er zijn helaas nog zoveel misvattingen over veganisme en plantaardig eten. Dit is volkomen onterecht. Als voedingscoach probeer ik deze uit de wereld te helpen en mensen te laten ervaren dat een veganistische levensstijl gezond kan zijn en eenvoudig vol te houden is.

Een wereld van vegan gerechten

Ik houd heel erg van koken en nieuwe gerechten ontdekken. Sinds is veganist ben is er een hele wereld van heerlijk en gezond eten voor me open gegaan. Ik heb zoveel mogelijkheden qua smaak en variatie ontdekt! Mijn partner Stefan noemt mijn kookkunsten af en toe gekscherend ‘fantasy cooking’: ik houd me namelijk zelden aan recepten en verzin ter plekke combinaties en gerechten. Dat gaat wel eens mis, maar eten weggooien probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen.

Veganisme voor een betere wereld

Ik heb mijn hele leven eigenlijk al een ongemakkelijk gevoel gehad bij hoe we als mensen omgaan met dieren. Ik at met de jaren steeds minder producten van dieren en was al 5 jaar vegetariër tot ik pas in 2016 in aanraking kwam met het veganisme. Ik verbaas me er soms nog over, hoe lang dat geduurd heeft. Ik dacht werkelijk dat ik als vegetariër niet meer bijdroeg aan het dierenleed, maar niets bleek minder waar. Van de één op de andere dag besloot ik toen veganist te worden. Ik heb alleen maar spijt dat ik dat niet eerder heb gedaan.

Mijn eigen gang

Ik ga graag mijn eigen gang en houd me niet zo aan wat ‘gebruikelijk’ is, leer en ontdek graag en heb veel verschillende interesses. Ik hou van dingen waar ik mijn creativiteit in kwijt kan, maar kan me ook helemaal verliezen in interessante tv-series. Ik hou van de natuur en ik loop wandel graag en doe aan hardlopen.

Sinds mijn partner en ik in 2015 ons huis verkochten, leiden we een soort nomadenleven. We reizen de wereld rond en passen bijna fulltime op de huizen en dieren van andere mensen. Dit geeft heel veel vrijheid en een bijzondere kijk op het leven in verschillende landen. Ik vind mensen en hun verschillende culturen fascinerend. Mijn droom is om ooit een eigen plekje in de natuur te hebben, waar we onze eigen groenten kunnen verbouwen en kook- en gezondheidscursussen kunnen geven. Én waar we samen met onze 20 geredde katten vredig oud mogen worden.

Omdat er ook nog wel eens af en toe geld moet binnenkomen, ontwerp en bouw ik, naast mijn werk als voedingscoach, websites voor mijn bedrijf Daisyfay Creations en werk ik als communicatiemedewerker voor de Nederlandse Vereniging voor Veganisme.

Kennis delen bij Seeds

Voor Seeds wil ik onder andere mijn kennis over gezonde voeding recepten en tips voor (beginnende) veganisten delen, schrijven over onze bijzondere band met dieren en reizen. Ik wil vooral laten zien dat veganisme een makkelijke levensstijl is die toegankelijk is voor iedereen, zonder dat je daar iets voor op hoeft te geven.

“It costs us so little

to go vegan

it costs animals so much if we don’t.”

Gary L. Francione

Deel deze pagina