Jenneke Wever

Ik ben opgegroeid in een wereld van groente, vlees & aardappelen, met een moeder die koken niet als hobby had en een vader die enkel en alleen gespecialiseerd was in het bakken van eieren en pannenkoeken. Mijn grootouders runden allebei een agrarisch veeteeltbedrijf. En eerlijk is eerlijk, dierlijke producten waren in mijn leven de normaalste zaak van de wereld. Don’t get me wrong, los van hun kookkunsten zijn mijn ouders overigens de allerliefste mensen die ik ken.

Geraakt door een Vegan

Sinds de zomer van 2018 draaide ik op afstand mee in de vegan lifestyle en ik leerde gaandeweg steeds meer over een plantbased leven. Ik merkte dat ik me steeds meer connected voelde met die overtuigingen. Ik met mijn hardnekkige ‘meat-minded-mindset’ en een ‘gruwelijke-groente-en-fruit-fobie’ was diep van binnen geraakt.

 Hoe zou het zijn?

Goed voor de planeet, de dieren en mezelf? Echt? Zou ik ook zo kunnen leven? Want als niets onmogelijk is…. Er dwarrelden de afgelopen maanden allerlei vragen door mijn hoofd. “Waarom zorg ik eigenlijk zo slecht voor mezelf”, “Waarom draag ik niet bij aan een betere wereld van morgen”, “Hoe zou het zijn om vegan te leven”, “Hoe zorg ik dat ik ook nog een beetje hip & kickass kan leven”, maar…. “Hoe moet ik dit in vredesnaam aanpakken…”

Oké 180 graden de andere kant op dus

Inmiddels besef ik me inmiddels dat al deze vragen volkomen normaal zijn in een transformatieproces, want dat is waar ik ben gerold. Niet bewust, maar vanuit nieuwsgierigheid. Als ik er niet voor open zou staan, zou ik er niet zo mee bezig zijn. Ik ben denk ik wel het typische voorbeeld van een dierlijke lifestyle aanhanger die een jaar geleden het verschil tussen vegetarisch en veganisme niet eens wist. Ik ga het doen, gewoon doen en mijn lifestyle 180 graden omdraaien.

On my way

Ik ben onderweg. Onderweg naar een vegan lifestyle, gewoon omdat ik het wil. Ik wil gezond zijn, actief bijdragen aan een betere wereld van morgen en ik heb inmiddels écht de overtuiging dat we dieren niet zouden moeten gebruiken voor onze consumptie en lifestyle als dat niet écht noodzakelijk is. En het is niet noodzakelijk, dus niet nodig.

Vegan lifestyle, fashion & design

Als creative go getter, sustainability guru, earth lover, coffeejunk en dwarsdenker run ik een brandingbureau Indiegal. Met Indiegal ben ik ‘on a mission’ en help ik meaningful brands om de juiste mensen te bereiken. Ik doe dit door middel van resultaatgerichte brandingtrajecten.

Als merkstrateeg heb ik zelf de afgelopen jaren zowel creatief als strategisch bijgedragen in verschillende projecten en diverse ondernemers geholpen bij positionerings- en profileringsvraagstukken om zo messcherpe keuzes te maken, (hernieuwde) focus te vinden en een onderscheidende identiteit te ontwikkelen. Het is zo belangrijk om juist als betekenisvolle ondernemer branding zo in te zetten dat ze met positieve impact werken naar betekenisvol marktleiderschap. Hoe meer betekenisvolle merken we kunnen ontwikkelen, hoe sneller we de wereld kunnen transformeren.

Als ik niet aan het werk ben vind je me dansend op (kleine) festivals, geniet ik van biertjes, heb ik mooie gesprekken en momenten met fijne mensen, wandel ik door het bos to reset my brain, run ik op de beats van opzwepende latin sounds, pingel ik op mijn gitaar of hang ik in een creatieve flow achter mijn naaimachine om gave fashion en lifestyle concepten uit te werken.

Voor Seeds duik ik in de wereld van vegan lifestyle, hotspots, designmerken en schrijf ik over mijn rocky road naar een vegan lifestyle. Ik ben Jen, nice to meet you!

"Als een vegan lifestyle alleen maar voordelen heeft, ask yourself why not?"

Deel deze pagina