José Otte

Ik beoefen en bestudeer de Japanse krijgskunst Aikido. Voor mij is deze bewegingsvorm een prachtig middel om uit mijn hoofd, naar mijn lijf te gaan. Maar ik ontdekte ook dat beweging alleen niet voldoende is om in balans te leven. Ik ben zo’n 15 jaar geleden vegetarisch gaan eten en nu zo’n 10 jaar geleden heb ik de stap genomen om Whole Foods Plant Based te gaan. Ik vond inspirerende onderzoekers en schrijvers zoals Dr. T. Campbell met de China Study. Ik volgde zelfs een online opleiding bij hem aan de universiteit. Ik dook in de wereld van sportende voedingsdeskundigen zoals Rich Roll, Damian Stoy en Brendan Brazier. Uiteindelijk koos ik 4 jaar terug voor de volgende stap en begon ik mijn studie bij Deshima in Amsterdam. Daar leerde ik te werken vanuit de connectie mind – body – voeding. Zo heeft het Aikido een plek gekregen; heb ik geleerd wat voeding kan doen voor lijf en mind; en valt ook mijn gedragswetenschappelijke kennis op z’n plek.

 

Seeds expertise: voeding voor een gezond leven
Volgens mij zijn er drie dingen die ons (body & mind) voeden: voeding, beweging en woorden. Ik vind balans in mijn leven door die drie gebieden aandacht te geven. Voor Seeds ga ik vooral aandacht geven aan voeding, maar ik zal ook af en toe artikelen schrijven om de interactie tussen deze drie gebieden breder voor het voetlicht te brengen.

 

Dagelijks werk
Ik heb sinds 2001 mijn eigen onderneming, waar ik opvallend oplossingsgericht advies en richting geef en help met de realisatie van persoonlijke en bedrijfsdoelstellingen. Ik heb zowel een bedrijfskundige (MBA) als gedragswetenschappelijke (Ph.D.) achtergrond en heb mijn talenten vooral in de hoek van strategisch denken. Je kunt me wakker maken voor een dagje denktank, en dan maakt het mij niet uit in welk werkveld je zit.

 

Ik geloof er werkelijk in dat plantaardige voeding kan bijdragen aan het creëren van een gezonde wereld waar wij allemaal in overvloed kunnen leven. Bij Seeds vind ik een platform om deze ideeën te delen. Ik heb enorm veel zin om samen met de andere auteurs een interessante en inspirerende plek te bieden, voor iedereen die meer wil weten over bewust plantaardig eten en leven.

"Ik geloof er in dat plantaardige voeding bijdraagt aan het creëren van een gezonde wereld waar iedereen in overvloed kan leven."

Deel deze pagina