Monique Schoofs

Het is mijn missie om bewustwording te creëren rondom de keuze die je als consument hebt en de impact daarvan op dier, milieu en medemens. Ik ben eigenaar van BE VEGAN, dé Nederlandse webshop met de fijnste vegan beauty essentials voor hem & haar. Ontstaan uit eigen behoefte, om te delen met andere liefhebbers. Want er is zoveel natuurlijke, biologische & vegan cosmetica en huidverzorging te krijgen! En de behoefte en het enthousiasme neemt heel snel toe. Waarom? Omdat we stiekem heel veel chemische rommel op ons gezicht en lichaam smeren. En, omdat er nog veel te vaak dierlijke ingrediënten aan te pas komen. Terwijl dat nergens voor nodig is. Voor Seeds schrijf ik artikelen over vegan en natuurlijke cosmetica, de ingrediënten en alles wat daarmee te maken heeft. Zodat jij als consument een bewuste keuze kunt maken.

 

Waarom ik voor de vegan lifestyle kies

Ik was van mening dat mijn voedingspatroon wel wat gezonder kon. Ik googlede erop los en besloot vervolgens om een maand plantaardig te gaan eten, gewoon als experiment. Op internet las ik namelijk van alles over de gezondheidsvoordelen en dat sprak mij enorm aan. Na een maand nieuwe recepten te hebben geprobeerd, was ik om! Ik voelde mij fitter, energieker en gezonder. Tijdens die maand heb ik mij meer en meer ingelezen in het veganisme. Ik ben me rot geschrokken van de huidige situatie in de vleesindustrie. Ik had nooit gedacht dat de dieren in deze tijd vaak zo slecht worden behandeld. Maar, ook dat het impact op het milieu zo groot was, wist ik niet. En dat vond ik misschien nog wel het ergste… dat net als ik toen, de meeste mensen er weinig weet van hebben. Zo kwam ik er ook achter dat dierlijke ingrediënten in een groot aantal niet-eetbare producten te vinden is. Denk aan, cosmetica, vuurwerk, plastic, laminaat etc. Sinds dat moment ben ik vegan en startte in met BE VEGAN om de toegankelijkheid van deze vegan producten te vergroten en tegelijkertijd bewustwording te creëren.

 

Naast mijn eigen bedrijf ben ik congres- en opleidingsmanager bij SMI. Ik ontwikkel diverse opleidingsprogramma’s op HBO-niveau voor de ervaren secretaresse. Daarnaast ontwikkel ik met veel plezier de programma’s voor Nationale Secretaresse Dag, Tech-Savvy Assistant Event & Assistant Power Class.

 

Deel deze pagina