Pascal van Hombergh

Ik ben al 18 jaar samen met een vegetariër. Toen m’n man klein was en hij het verband legde tussen de kippen die buiten scharrelden en die op z’n bord, wilde hij ze niet meer eten. Dus ik ben al lange tijd gewend om zonder vlees en vis te koken. Eigenlijk heb ik altijd al veel lekkerder gevonden (zal m’n moeder het trouwens niet mee eens zijn, ik lustte als kind haast geen groenten). Ben zelf dol op de mediterrane en Midden-Oosterse keuken maar ben absoluut geen keukenprinses, te weinig geduld voor.

 

Seeds expertise: gezondheid en lekkere recepten
Eens hoorde ik de uitspraak ‘ de eerste 40 jaar zorgt je lijf voor jou, daarna moet jij voor je lijf gaan zorgen’. Die uitspraak raakte een snaar. Ik ben de laatste jaren steeds meer bezig met bewust eten en gezond leven. En ga stap voor stap steeds verder op de weg naar volledig plantaardige voeding.

 

Ik ben vooral geïnteresseerd in wat voeding doet voor je lichaam. Hoe je leeft en wat je eet heeft zo’n grote impact op hoe gezond je bent en blijft! Daarom ben ik me gaan verdiepen in de orthomoleculaire en de ‘whole food plant based’ voeding. Recent heb ik de opleiding afgerond waardoor ik me nu ‘orthomoleculair voedingsadviseur’ mag noemen. En die kennis deel ik graag. Wat ik zelf merk is dat je echt andere keuzes maakt, naarmate je meer weet over voeding en wat het voor je lijf doet. Zo raar dat we daar eigenlijk zo weinig van weten en zo weinig aandacht aan besteden! Voor mij speelt dus het aspect gezondheid een belangrijke rol bij de keuze voor plantbased voeding, hoewel het dierenwelzijn en de toekomst van onze planeet me zeker niet onberoerd laten. Sinds een tijdje eet ik zelf dan ook voor het overgrote deel plantaardig.

 

Dagelijks werk
Ik werk in het dagelijks leven als business development manager bij de Rabobank. Een full time job met flink wat reistijd, dus ik heb weinig tijd om uitgebreid te kopen en koken. Daarnaast ben ik afgelopen januari begonnen aan een opleiding tot yogadocent. De reden daarvoor is dat ik, naast het verdiepen van m’n eigen practice, ook meer wilde leren over de achtergrond, de filosofie en de ayurveda en ayurvedische voeding. Ik sluit niet uit dat ik daar op Seeds ook wat over ga schrijven. Vroeger wilde ik journalist worden en ik kom uit een familie van leraren. Bij Seeds komt gezonde voeding, kennis delen en fotografie voor mij prachtig bij elkaar.

 

Ik heb superveel zin om samen met de andere auteurs een interessante en inspirerende plek te bieden, voor iedereen die meer wil weten over bewust plantaardig eten en leven.

"Hoe je leeft en wat je eet heeft zo’n grote impact op hoe je je voelt en hoe gezond je bent!"

Deel deze pagina