Tamara Tervooren

Tamara TervoorenOp mijn 13e maakten beelden uit de bio-industrie van mij een vegetariër. 24 jaar later werden mijn ogen verder geopend en ging ik volledig plantaardig eten. Cosmetica kocht ik al tijden dierproefvrij, dierentuinen stemden mij al jaren verdrietig, leer en zijde had ik tig jaar geleden al uit mijn leven gebannen en nu schrapte ik tot slot ook wol: hé, ik ben nu dus gewoon veganist! 🙂

Voorlichting
Na een paar jaar merkte ik dat het zelf niet bijdragen aan deze industrieën niet meer genoeg was voor mij. Er moet iets aan gedaan worden! En dus besloot ik me actief in te gaan zetten om mensen voorlichting te geven over wat er schuilgaat achter hun dagelijkse voedsel. Als vrijwilliger doe ik wekelijks mee aan voorlichtingsacties op straat, waarbij we video’s uit stallen en slachthuizen vertonen en in gesprek gaan met geïnteresseerden. Een erg effectieve manier om plantaardig eten te introduceren.

Om goed beslagen ten ijs te komen begon ik gelijk aan een soort zelfstudie en lees me sindsdien helemaal suf. Van gezondheidsaspecten tot wetgeving rondom de vee-industrie en alles daar tussenin. Ook spreek ik regelmatig met een veehouder of slachthuispersoneel en woon ik af en toe een Tweede Kamer debat bij. Ik leer er ontzettend veel van en kan deze informatie goed inzetten in mijn voorlichting en natuurlijk in mijn blogs voor Seeds. Ook kun je me regelmatig vinden bij vreedzame protestacties van The Save Movement, Animal Rights en Burning Souls.

Vegan on the road
Daarnaast werk ik als digital nomad, zoals dat tegenwoordig zo hip heet, vanaf welke plek dan ook. Na mijn huis verkocht en mijn praktijk opgeheven te hebben, ben ik gaan rondreizen met slechts een caravan. En auto 😉  Zo kom ik op veel verschillende plekken in het land en ontmoet ik mensen wiens pad ik anders nooit gekruist zou hebben. Al enkele jaren schrijf ik elke maand met volle maan een Inspiratiemail, die momenteel veelal in het teken staat van mijn caravanavonturen. Verder ben ik in te huren voor het geven van Klankbelevingen: ontspanningssessies met o.a. klankschalen. En ik maak ZwerfPost, post waar je blij van wordt!

En tot slot kunnen mensen mijn hulp inschakelen om hen op weg te helpen naar een plantaardig(er) leven:

  • Buddy: hulp bij het boodschappen doen of veganizen van favoriete gerechten.
  • Proeverij: gezellig samen met vrienden of familie kennismaken met de plantaardige keuken.

Dit doe ik onder de toepasselijke naam Vegan on Wheels.

Uit en thuis
Verder maak je me blij met een leuke salsa-avond, een middagje geocachen of een ochtendsessie yoga. In het bos voel ik me thuis en ik hou niet van vroeg opstaan.

Ik bruis van de ideeën om plantaardig eten tot de nieuwe norm te maken. Stapje voor stapje. De toekomst is vegan.

“Vegan... because I'm being the change I wish to see in the world.”

Deel deze pagina